Home / SLOVENSKO / Pre niektoré okresy na Slovensku platí výstraha pred vetrom, na horách môže dosiahnuť silu orkánu

Pre niektoré okresy na Slovensku platí výstraha pred vetrom, na horách môže dosiahnuť silu orkánu

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – V horách bude v noci z pondelka na utorok fúkať mimoriadne silný vietor dosahujúci silu orkánu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 3. stupňa pred silným vetrom pre okresy Liptovský Mikuláš, Brezno, Ružomberok a Banská Bystrica, kde vietor dosiahne priemernú rýchlosť 30 až 35 m/s (110 až 125 km/h). V nárazoch môže vietor dosiahnuť 38 až 44 m/s (135 až 160 km/h).

Odporúčame:
Video: Hladina Seiny v Paríži dosiahla vrchol, Normandii hrozia záplavy

Výstraha platí v pondelok od 21:00 do utorka 5:00. Meteorológovia varujú, že takáto rýchlosť vetra je nebezpečná najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

Silný vietor bude fúkať aj v ďalších okresoch severného Slovenska. SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa pre okresy Martin, Žilina, Dolný Kubín, Tvrdošín, Poprad a Námestovo. Pre juhozápadné Slovensko platí v utorok výstraha 1. stupňa pred vetrom, ktorého rýchlosť tu môže v nárazoch dosiahnuť 18 až 20 m/s (65 až 70 km/h).

 

Viac k témam: počasie, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre niektoré okresy na Slovensku platí výstraha pred vetrom, na horách môže dosiahnuť silu orkánu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *