Home / SVET / Video: Ruská polícia prehľadala Navaľného kancelárie, vraj vyšetrujú bombovú hrozbu

Video: Ruská polícia prehľadala Navaľného kancelárie, vraj vyšetrujú bombovú hrozbu

MOSKVA 28. januára (WebNoviny.sk) – Moskovská polícia v nedeľu prehľadala kancelárie opozičného lídra Alexeja Navaľného. Stalo sa tak len niekoľko hodín pred celonárodnými protestami, ktoré aktivista zvolal po tom, ako mu volebná komisia zakázala kandidovať v prezidentských voľbách.

Navaľný prostredníctvom internetu zverejnil videá, na ktorých možno vidieť, ako policajti vchádzajú do kancelárií jeho protikorupčnej organizácie a vypočúvajú jeho zamestnancov. Navaľného hovorca uviedol, že polícia pri razii použila elektrické náradie na otvorenie dverí, pričom tvrdila, že vyšetruje bombovú hrozbu. Niekoľko ľudí muži zákona pri akcii zadržali.

Odporúčame:
Moderátorka Sobčáková ide proti Putinovi, chce byť ruskou prezidentkou

V Rusku sa v nedeľu konajú vo viac ako 100 mestách úradmi nepovolené protesty, ktoré majú byť „štrajkom voličov“. Ľudia sa už zišli vo Vladivostoku, Novosibirsku, Kurgane, Omsku, Magadane, Kemerove a Jakutsku. Polícia zatkla v nedeľu už 27 ľudí vrátane spomínaných zamestnancov Navaľného kancelárie.

Navaľnyj, najvýraznejšia postava ruskej opozície, plánoval kandidovať v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 18. marca. Ústredná volebná komisia mu ale v decembri zakázala uchádzať sa o prezidentské kreslo, pričom svoj krok zdôvodnila jeho podmienečným odsúdením v kauze Kirovles. Navaľnyj v reakcii na zákaz kandidovať vyzval svojich podporovateľov na bojkot volieb. Zatiaľ najväčším favoritom spomínaných volieb je súčasný prezident Vladimir Putin.

Посмотрите как и за что задерживают ведущего новостей @navalnylive Дмитрия Низовцева. И выходите в 14-00 на Тверскую. pic.twitter.com/pzLUasaWA3
— Alexey Navalny (@navalny) 28. januára 2018

 

 

Viac k témam: Alexej Navaľnyj, Moskva, polícia, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Ruská polícia prehľadala Navaľného kancelárie, vraj vyšetrujú bombovú hrozbu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Varšava pomôže Kyjevu s návratom mužov v odvodovom veku, tvrdí poľský minister obrany Kosiniak-Kamysz

Ukrajinská vláda zakázala posielanie identifikačných a cestovných dokladov mužom vo veku 18 až 60 rokov žijúcim v zahraničí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *