Home / SLOVENSKO / Obvinili policajta zo streľby na auto, pri ktorej zomrel 17-ročný Tomáš

Obvinili policajta zo streľby na auto, pri ktorej zomrel 17-ročný Tomáš

BRATISLAVA 25. januára (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR na pokyn dozorového prokurátora v stredu obvinil príslušníka polície z trestného činu usmrtenia.

Nočná naháňačka

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová, prípad súvisí s policajnou streľbou v Hronskom Beňadiku z leta minulého roku. Obvinenému hrozí trest dva až päť rokov väzenia.

Polícia v nedeľu 18. júna 2017 počas nočnej naháňačky postrelila 17-ročného Tomáša. Policajné auto stálo na vedľajšej ceste pri Novej Bani. Hliadka si všimla, že po hlavnej ceste prechádza Seat. Jeho 19-ročný vodič zo Zlatých Moraviec mal už trikrát uložený zákaz šoférovania.

Niekoľko varovných výstrelov

Polícia sa snažila auto zastaviť, no vodič zrýchlil. Policajti zapli majáky a začali auto prenasledovať. Keďže jeho vodič urobil manéver, ktorým ohrozil autá v protismere, vystrelili niekoľko varovných výstrelov.

Vodiča však nezastavili. Nasledoval výstrel na auto, no aj po ňom vodič pokračoval v rýchlej jazde až do Hronského Beňadiku, kde auto havarovalo.

Policajti následne zistili, že v aute je postrelená osoba. Privolali záchranku, no 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. V aute boli okrem vodiča a postreleného chlapca ešte jedno dievča a ďalší mladík.

Viac k témam: krimi, Polícia SR, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinili policajta zo streľby na auto, pri ktorej zomrel 17-ročný Tomáš © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *