Home / SLOVENSKO / Nitra plánuje dať postaviť 220 nájomných bytov, predpokladá výdavky viac ako 12 miliónov eur

Nitra plánuje dať postaviť 220 nájomných bytov, predpokladá výdavky viac ako 12 miliónov eur

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Mesto Nitra plánuje dať vybudovať dvestodvadsať nájomných bytov bežného štandardu. Predpokladá na to vynaložiť predbežne 12,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (15 mil. eur vrátane DPH).

Ako vyplýva z predbežného oznámenia o príprave verejného obstarávania, budúci zhotoviteľ má prefinancovať celú zákazku a mesto následne od neho odkúpi skolaudované byty. Tie majú byť postavené v bytových domoch do štyroch nadzemných podlaží na Tehelnej ulici.

Odporúčame:
Nitrania sa postavili proti zámene pozemkov, podnikateľ nebude na Wilsonovom nábreží stavať

Predmetom investície okrem stavebných prác bude vypracovanie jednoduchej štúdie s návrhom urbanistického riešenia územia, vypracovanie projektovej dokumentácie k výstavbe bytov v rozsahu dokumentácie pre územné rozhodnutie, stavebné povolenie a realizáciu, aby mohla byť získaná dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR a pôžička zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Súčasťou zákazky bude aj inžinierska činnosť za účelom zabezpečenia vydania stavebného povolenia a uskutočnenia stavebných prác s alternatívou plnenia na dve etapy, s odkladacou podmienkou účinnosti zmluvy na uskutočnenie prác na platné schválenie dotácie a pôžičky.

Viac k témam: Ministerstvo dopravy a výstavby SR, nájomné byty, nitra, Štátny fond rozvoja bývania
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitra plánuje dať postaviť 220 nájomných bytov, predpokladá výdavky viac ako 12 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *