Home / SLOVENSKO / Pri prezidentských voľbách je podľa Matoviča cieľom dosiahnuť dohodu demokratickej opozície

Pri prezidentských voľbách je podľa Matoviča cieľom dosiahnuť dohodu demokratickej opozície

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – V súvislosti s budúcoročnými prezidentskými voľbami je cieľom opozície dosiahnuť dohodu naprieč demokratickou opozíciou, ako to bolo v novembrových voľbách do vyšších územných celkov.

Matovič o Lajčákovi

V stredu to uviedol predseda OĽaNO Igor Matovič na margo toho, že Miroslav Lajčák potvrdil, že kandidovať za prezidenta nebude. Matovič dodal, že ako sa ukázalo vo voľbách do VÚC, ľudia dohodu opozície ocenili. „Keď tento cieľ máme, nebolo by dobré teraz kádrovať akýchkoľvek kandidátov,“ povedal.

Odporúčame:
Aktualizované: Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe

Matovičovi je svojím spôsobom ľúto, že Lajčák kandidovať nebude. „Miroslav Lajčák, z toho blata čo v Smere je, si myslím, že bol relatívne najlepší kandidát. Ak im ten najlepší nechce kandidovať, zrejme tiež uznal, že zakrývať také zlodejiny, ktoré by v prezidentskej kampani musel, je zrejme proti jeho svedomiu,“ dodal Matovič.

Lajčáka ako kandidáta spomínal aj Fico

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák pre denník Pravda potvrdil, že nebude kandidovať za prezidenta. Lajčákovo meno pritom v súvislosti s touto funkciou spomínali vysokí predstavitelia Smeru, vrátane premiéra Roberta Fica.

„Mám rešpekt k úradu prezidenta Slovenskej republiky. Rovnako si vážim každého, kto súkromne alebo verejne vyslovil názor, že by som nemusel byť zlým kandidátom na túto funkciu. Chcem však jasne a jednoznačne povedať, že nebudem kandidovať za prezidenta SR. Nikdy som o tom neuvažoval. Chcem sa ďalej venovať zahraničnej politike, ktorá ma napĺňa,“ povedal pre Pravdu Lajčák s tým, že toto rozhodnutie sa nezmení.

Viac k témam: Igor Matovič, Miroslav Lajčák, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Robert Fico
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri prezidentských voľbách je podľa Matoviča cieľom dosiahnuť dohodu demokratickej opozície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *