Home / SLOVENSKO / Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe

Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Minister kultúry Marek Maďarič rozumie argumentom ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, prečo nechce kandidovať za prezidenta. Lajčák pre denník Pravda potvrdil, že kandidovať na najvyššiu ústavnú funkciu nebude.

Maďarič o kandidatúre nikdy neuvažoval

Maďarič však zdôraznil, že pokiaľ ide o prezidentské voľby, kľúčové bude rozhodnutie súčasného prezidenta Andreja Kisku, teda či sa bude opätovne uchádzať o dôveru voličov. „Až v tom momente, keď to bude jasné, budú všetky ostatné úlohy zaujímavejšie. Dnes sú to špekulácie,“ povedal Maďarič.

Odporúčame:
Lajčák je podľa Fica aj Kaliňáka vhodným kandidátom na prezidenta

Šéf rezortu kultúry, ktorý sa len nedávno vzdal postu podpredsedu strany Smer-SD nevie, či je dnes hlavným kandidátom strany eurokomisár Maroš Šefčovič. Tvrdí však, že najväčšia politická strana by mala mať buď svojho kandidáta, alebo niekoho veľmi jasne podporovať. Dodal, že on o kandidatúre nikdy neuvažoval.

Lajčáka ako kandidáta spomínal aj Fico

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák pre denník Pravda potvrdil, že nebude kandidovať za prezidenta. Lajčákovo meno pritom v súvislosti s touto funkciou spomínali vysokí predstavitelia Smeru, vrátane premiéra Roberta Fica.

„Mám rešpekt k úradu prezidenta Slovenskej republiky. Rovnako si vážim každého, kto súkromne alebo verejne vyslovil názor, že by som nemusel byť zlým kandidátom na túto funkciu. Chcem však jasne a jednoznačne povedať, že nebudem kandidovať za prezidenta SR. Nikdy som o tom neuvažoval. Chcem sa ďalej venovať zahraničnej politike, ktorá ma napĺňa,“ povedal pre Pravdu Lajčák s tým, že toto rozhodnutie sa nezmení.

Viac k témam: Marek Maďarič, Miroslav Lajčák, prezidentské voľby na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *