Home / SLOVENSKO / OĽaNO chce mimoriadny výbor o nákupe lietadiel Spartan, zvažujú aj schôdzu parlamentu

OĽaNO chce mimoriadny výbor o nákupe lietadiel Spartan, zvažujú aj schôdzu parlamentu

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) chcú zvolať mimoriadny výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť na tému kupovania vojenských lietadiel Spartan. V utorok o tom informoval tieňový minister obrany Richard Vašečka. Strana by sa podľa neho nebránila ani mimoriadnej schôdzi NR SR k téme modernizácie a obstarávania vojenskej techniky.

„Budeme iniciovať mimoriadny výbor v utajenom režime, zvažujeme aj zvolanie mimoriadnej schôdze, respektíve chceme, aby minister obrany Peter Gajdoš k tejto téme vystúpil pred všetkými poslancami,“ povedal Vašečka.

Odporúčame:
Slovensko pri prvom lietadle Spartan ušetrilo, ministerstvo obrany vyrokovalo zľavu z omeškania

Ako ďalej vysvetlil, pôvodne mimoriadny výbor neplánovali, požiadal predsedu výboru Antona Hrnka, aby Gajdoša (obaja SNS) zavolal na normálny výbor. „Gajdoš sa vyjadril, že dobrovoľne nepríde, ak chceme, nech zvoláme mimoriadny výbor, lebo nemá dobrú skúsenosť, ak nám dáva informácie. Je to pre mňa také úsmevné, že takto argumentuje,“ dodal Vašečka.

Takisto dodal, že nákup Spartanov je zhruba za 100 miliónov eur, nákupy obrnených transportérov a stíhačiek vychádzajú na dve miliardy. Podľa vlastných slov si uvedomuje, že niektoré veci musia byť v utajenom režime, ale myslí si, že toto je téma, ktorá presahuje obdobie jednej vlády a preto je potrebné, aby tieto témy prerokovali aj s opozíciou.

Viac k témam: lietadlo C-27J SPARTAN, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO chce mimoriadny výbor o nákupe lietadiel Spartan, zvažujú aj schôdzu parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *