Home / šport / Ostatné športy / V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín

V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín

SCHLADMING 23. januára (WebNoviny.sk) – Slovenskému reprezentantovi Adamovi Žampovi na 31. mieste tesne ušiel postup do 2. kola večerného slalomu v rakúskom Schladmingu, ktorý je tradične jedným z vrcholov sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov.

Odporúčame:
Zjazdové lyžovanie vo Wengene prinieslo druhé víťazstvo pre domáceho Feuza

Starší zo Žampovcov sa predstavil s číslom 41 a vo výsledkoch skončeného 1. kola figuroval na prvej nepostupovej pozícii s odstupom 7 stotín sekundy na Francúza Robina Buffeta na 30. priečke. Na čele je domáci favorit Marcel Hirscher. Šesťnásobný víťaz Svetového pohára a zároveň jeho priebežný líder po polovici súťaže vedie s náskokom 20 stotín pred Nórom Henrikom Kristoffersenom a o 76 stotín pred Talianom Stefanom Grossom. Ďalší slovenský reprezentant Matej Falat svoju jazdu nedokončil.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších má štart o 20.45 h. Rakúšania čakajú na víťazstvo v slalome vo Svetovom pohári na legendárnom Planai od roku 2012, keď tam zatiaľ jedinýkrát uspel Marcel Hirscher. Rekordérom tohto kopca je iný Rakúšan Benjamin Raich so štyrmi prvenstvami.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Schladming

Slalom mužov – po 1. kole: 1. Marcel Hirscher (Rak.) 49,67 s, 2. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,20 s, 3. Stefano Gross (Tal.) +0,76,…31. Adam Žampa (SR) +3,67 – nepostúpil do 2. kola,…Matej Falat (obaja SR) nedokončil 1. kolo

Viac k témam: Adam Žampa, Marcel Hirscher, Matej Falat, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zimné športy
Zdroj: Webnoviny.sk – V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *