Home / KULTÚRA / Hudba / Heľenine oči zverejnili videoklip k piesni Run To The Sun nabitý silnými emóciami

Heľenine oči zverejnili videoklip k piesni Run To The Sun nabitý silnými emóciami

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská skupina Heľenine Oči po zverejnení posledného albumu VAJCO fanúšikov zásobuje zaujímavými videoklipmi. V tom najnovšom, s názvom Run To The Sun, ústrednú tému skladby zobrazili detskou láskou.

Osobné vyznanie frontmana skupiny

Partička chalanov z Prešova, ktorá sa vo vodách slovenskej hudobnej scény pohybuje už  19. Rokov, je známa svojou rozmanitosťou. To sa prejavilo i na ich poslednom nosiči VAJCO, kde fanúšikom ponúkli mix rôznych hudobných žánrov.

Odporúčame:
Gladiátor, Heľenine Oči, Pocisková a ďalší podporia deti i dospelákov odkázaných na pomoc druhých

Žánrová všehochuť však nie je jediným ukazovateľom rôznorodosti skladieb, ktoré Heľenine Oči na najnovšom albume ponúkajú. Objavujú sa na ňom skladby v rodnej slovenčine, ale aj v angličtine. A práve prvý videoklip k skladbe s anglickým textom uzrel svetlo sveta v týchto dňoch! Pieseň Run To The Sun je akýmsi osobným vyznaním frontmana skupiny Heľenine Oči – Martina Mihalčína.

„Pre mňa je táto pieseň výnimočná kvôli emóciám, ktoré ma k nej viedli. Vznikala trochu inak ako ostatné piesne,“ prezradil Mihalčín, svoje pocity k skladbe.

Skúšali ju pretextovať do slovenčiny

Pesnička Run To The Sun vznikla v čase, keď sa večne veselý spevák zoznámil so svojou terajšou manželkou- známou herečkou Gabikou Marcinkovou Mihalčínovou.

„Sám som bol prekvapený, ako rýchlo zo mňa vyšla melódia a doteraz neviem, prečo mi text napadol v angličtine. Možno preto, že v slovenčine by to vyznelo patetickejšie. Samozrejme, skúšali sme to pretextovať, keďže v našej kapele Heľenine Oči  spievame  najmä po slovensky, ale nejako sa mi potom strácal prvotný zámer, ktorý tá pieseň mala,“ dodal Prešovčan.

Pre speváka bolo textovanie v angličtine akousi skúškou schopnosti tvoriť v inej ako rodnej reči. Okrem okolností zrodu skladby a textu Martin Mihalčín priblížil samotný význam, ktorý do piesne vložil.

„Táto pieseň je pre mňa zhudobnením pocitu človeka, ktorý nájde niekoho, s kým chce zostarnúť. Pre mňa je najdôležitejšie, že sa táto pieseň páči žene, pre ktorú som ju zložil. A ak sa bude páčiť aj iným a pocítia aspoň kúsok z toho, čo som pri jej skladaní cítil ja, budem len rád.“

 

 

 

 

 

Heľenine Oči originalitou rozhodne nešetria. A ako sa hovorí vrana k vrane sadá, kapela sa obklopuje ľuďmi s podobným vnímaním. S režisérom Michalom Kunesom Kováčom, ktorý má na svedomí celý klip, si sadli okamžite. Stačilo jediné vypočutie pesničky a idea vizuálneho zobrazenia skladby bola na svete.

 

„Počul som text piesne a ihneď ma napadol obetavý príbeh.  Chcel som mu dať istý druh jedinečnosti  a inakosti v porovnaní so slovenskou tvorbou. Napadol ma motív Motýlieho efektu, zobrazenie situacií – robíš zle, tak sa dôsledok stále opakuje, až pokiaľ neurobíš správnu vec a ta je v tomto prípade “obetovať sa”,“ vyjadril sa režisér k svojmu nápadu a spracovaniu videoklip. Príbeh zachytený v Run To The Sun je popretkávaný emóciami, napätím, zjemnený láskou a podľa režiséra vyžaduje si náročnejšieho a pozornejšieho diváka.

Michal Kunes Kováč stavil na osvedčenú kartu a mladých zaľúbencov zahrali detskí herci, ktorí hviezdili v jeho filme Sídlisková poviedka. Jakub Kuchár, ktorý v klipe stvárnil hlavnú postavu tínedžera, dokonca za spomínaný film získal ocenenie od South Film and Arts Academy Festival a to za najlepší detský herecký výkon v krátkom filme. „ Rozhodol som sa pre toto obsadenie, pretože týmto mladým talentom verím a nesklamali. Detská láska je nezabudnuteľná a zároveň silno tragická. Prekoná aj strach zo šikany a nenávisti,“ podotkol autor videa. „Verím, že sa videoklip bude páčiť a diváci mu venujú svoj čas a nadhľad,“ doplnil na záver.

Viac k témam: Heľenine oči, hudba
Zdroj: Webnoviny.sk – Heľenine oči zverejnili videoklip k piesni Run To The Sun nabitý silnými emóciami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *