Home / šport / Ostatné športy / Video: Patriots sa rekordný desiatykrát pobijú o Super Bowl, ich súperom bude prekvapujúco Philadelpia

Video: Patriots sa rekordný desiatykrát pobijú o Super Bowl, ich súperom bude prekvapujúco Philadelpia

NEW YORK 22. januára (WebNoviny.sk) – Pred začiatkom vyraďovacej časti zámorskej ligy amerického futbalu NFL iba málokto veril v úspech Philadelphie Eagles.

„Orly“ sa síce s prehľadom kvalifikovali do play-off ako najlepší tím konferencie NFC, v ňom však už nemohli počítať s kľúčovou postavou tímu – rozohrávačom Carsonom Wentzom.

Tomu v 13. kole predčasne ukončil sezónu roztrhnutý predný skrížený väz v ľavom kolene. Hviezdneho Wentza nahradil Nick Foles, ktorý sa chopil svojej šance a vyrovnanými výkonmi doviedol podceňovaných Eagles až do Super Bowlu LII.

Philadelphia deklasovala „vikingov“

Philadelphia dokázala najprv v divíznom kole prekvapujúco vyradiť minuloročného finalistu Atlantu Falcons (15:10) a poradila si aj s Minnesotou Vikings.

V nedeľňajšom finále konferencie NFC Eagles dokonale využili výhodu domáceho prostredia a deklasovali Vikingov 38:7. „Navzájom si dôverujeme. Mám šťastie na skvelých spoluhráčov aj trénera. Celá organizácia je na špičkovej úrovni,“ neskrýval nadšenie Foles.

Eagles 4. februára, paradoxne na štadióne Vikings v Minneapolise, zabojujú o svoju prvú trofej Vincea Lombardiho proti New England Patriots. Philadelphia sa predstaví v Super Bowle prvýkrát od roku 2004, vtedy boli nad ich sily práve Patrioti.

Brady si zranil palec na pravej ruke

Tí sa prebojovali do SB LII ako víťazi základnej časti konferencie AFC. V divíznom kole si poradili s Tennessee, v konferenčnom finále sa im do cesty postavili hráči Jakcsonville Jaguars. Obhajcom titulu skomplikovalo situáciu zranenie hviezdneho rozohrávača Toma Bradyho.

Štyridsaťročná ikona profiligy si v stredu na tréningu zranila palec na dominantnej pravej ruke a jeho štart bol do posledných chvíľ otázny. „V stredu som si nebol istý, či budem môcť hrať. Pomyslel som si však, že mi sezónu nemôže ukončiť prst. Veľmi mi pomohli aj tréneri a lekári, bez nich by som to nedokázal,“ povedal Brady.

Tom Brady napokon nastúpil a spoločne so spoluhráčmi dokázal, že „The Pats“ sú majstrami obratov. V nedeľu na domácom ihrisku v prvom polčase zaostávali aj o 11 bodov. V záverečnej časti však skóroval dva touchdowny Daniel Amendola a rozhodol o triumfe 24:20.

New England sa môže vyrovnať Pittsburghu

Patriots pripomenuli minuloročný zápas SB LI, keď v poslednej 15-minútovke prehrávali s Atlantou dokonca o 25 bodov, napokon sa však tešili z víťazstva. Celkovo hráči New England dosiahli jedenásty víťazný obrat v play-off.

Patriots sa predstavia vo finále rekordný desiaty raz. Dosiaľ uspeli päťkrát, vždy pod taktovkou trénera Billa Belichika a quarterbacka Toma Bradyho. „Títo chlapci sa nikdy nevzdávajú, vedia, kedy musia zabrať. Hrali výborne a ja som na nich hrdý,“ pochválil svojich zverencov Belichik.

Ak hráči New England 4. februára obhája triumf z minulého roka, vyrovnajú sa lídrovi historickej tabuľky Pittsburghu Steelers.

NFL – finále konferencií

Konferencia NFC

Philadelphia Eagles – Minnesota Vikings 38:7

Konferencia AFC

New England Patriots – Jacksonville Jaguars 24:20

Viac k témam: americký futbal, Jacksonville Jaguars, Minnesota Vikings, New England Patriots, NFL, Philadelphia Eagles
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Patriots sa rekordný desiatykrát pobijú o Super Bowl, ich súperom bude prekvapujúco Philadelpia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Niekoľko fanúšikov Kansas City Chiefs muselo pre svoj tím obetovať prsty na rukách a nohách

Stretnutie proti Miami sa 13. januára hralo za extrémne mrazivých podmienok, teplota vzduchu klesla až na mínus 20 stupňov Celzia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *