Home / EKONOMIKA / Ministerstvo zdravotníctva odmieta politizovanie a šírenie poplašných správ o systéme e-Zdravie

Ministerstvo zdravotníctva odmieta politizovanie a šírenie poplašných správ o systéme e-Zdravie

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zdravotníctva takéto šírenie poplašných správ a politizovanie nábehu systému elektronického zdravotníctva spôsobom, že „všetko je zlé“, zásadne odmieta. Uviedla to v reakcii hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

„Nábeh elektronického zdravotníctva do praxe si vyžaduje určitý čas, pokiaľ sa lekári dostatočne oboznámia a takpovediac „zžijú“ so systémom. Benefity, ktoré prinesie, sú nespochybniteľné a ministerstvo je presvedčené, že po dôslednom oboznámení sa s fungovaním systému, bude aj práca lekárov s ním plynulá,“ poznamenala.

Mnoho benefitov pre pacientov i lekárov

Podľa ministerstva elektronické zdravotníctvo prináša v praxi mnohé benefity tak pre pacientov ako aj pre poskytovateľov, vrátane rýchleho prístupu k zdravotným záznamom a k potrebným informáciám.

Odporúčame:
E-Zdravie je totálny chaos a robí peklo zo života, tvrdí SaS a podáva trestné oznámenie

„Znamená množstvo výhod oproti doterajšiemu systému a výrazne prispeje k zlepšovaniu zdravotnej starostlivosti, a tým aj k zvyšovaniu kvality života občanov, čo má neoceniteľný význam z pohľadu rýchleho prístupu, a to najmä v situáciách, ako je ohrozenie ľudského života, ale aj pri bežnej zdravotnej starostlivosti,“ konštatovala Eliášová.

Lekári nebudú sankcionovaní

Súčasné vedenie ministerstva zdravotníctva spolu s Národným centrom zdravotníckych informácií urobili podľa hovorkyne od svojho nástupu mnoho opatrení smerujúcich k tomu, aby do systému eZdravie od začiatku tohto roka mohli byť poskytovatelia pripojení.

Odporúčame:
V prevádzke e-Health je veľa technických problémov, upozorňujú lekári a žiadajú zrušiť sankcie

„Ministerstvo si uvedomuje aj objektívne dôvody, pre ktoré sa nie všetci poskytovatelia dokázali pripojiť včas a bude na ne prihliadať. Žiadny lekár, ktorý nebude po 1. januári 2018 pripojený do systému elektronického zdravotníctva z akéhokoľvek objektívneho dôvodu, nebude nijakým spôsobom sankcionovaný. Nemusí sa obávať nijakej neadekvátnej penalizácie za to, že bude na systém elektronického zdravotníctva nabiehať postupne, ak mal na svojej strane relevantné prekážky. Rovnako tomu bolo aj v iných krajinách, ktoré zavádzali elektronické zdravotníctvo,“ ubezpečila Eliášová.

Viac k témam: e-Health, lekári, Ministerstvo zdravotníctva SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo zdravotníctva odmieta politizovanie a šírenie poplašných správ o systéme e-Zdravie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *