Home / SVET / Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd

Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd

BERLÍN 22. januára (WebNoviny.sk) – Bývalého nemeckého ošetrovateľa Nielsa Högela, ktorý si odpykáva doživotie za dve vraždy, obvinili z 97 ďalších vrážd vo dvoch rôznych nemocniciach. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra dpa s odvolaním sa na prokuratúru v Oldenburgu. Obvinenia sa vzťahujú k úmrtiam 35 pacientov v tomto meste na severozápade Nemecka a ďalším 62 v blízkom Delmenhorste.

Krok prokuratúry sa očakával, keďže v novembri oznámila, že Högel by mohol byť zodpovedný za smrť vyše stovky pacientov. Oznámenie prišlo po tom, ako ukončili vyšetrovanie úmrtí pacientov v čase, keď Högel pracoval ako ošetrovateľ. V roku 2015 ho usvedčili z dvoch vrážd a dvoch pokusov o vraždu v Delmenhorste, kde pracoval v rokoch 2003 až 2005. V nemocnici v Oldenburgu bol zamestnaný v rokoch 1999 to 2002.

Odporúčame:
Dav nahnevaných ľudí prepadol policajnú stanicu, dôvodom bolo znásilnenie a vražda dievčatka

Högel svojim obetiam podával nadmerné dávky liekov na srdcové choroby a ďalších liekov, pretože ich chcel resuscitovať. V mnohých prípadoch sa to nepodarilo.

Viac k témam: Nemecko, ošetrovateľ vrah, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *