Home / SVET / Líder strany UKIP Bolton čelí výzvam na odstúpenie a vysloveniu nedôvery, odísť však nechce

Líder strany UKIP Bolton čelí výzvam na odstúpenie a vysloveniu nedôvery, odísť však nechce

LONDÝN 22. januára (WebNoviny.sk) – Výkonný výbor euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) vyslovil nedôveru svojmu straníckemu šéfovi Henrymu Boltonovi. Ten čelil opätovným výzvam na odstúpenie po tom, ako sa prevalila kauza s urážlivými textovými správami, ktoré posielala jeho bývalá priateľka.

Samotný Bolton po vyslovení nedôvery v nedeľu uviedol, že je ním sklamaný, plánuje však ostať lídrom strany aj naďalej. Keďže výbor nemá právomoci odvolať ho z funkcie, o jeho ďalšom zotrvaní na najvyššom poste budú rozhodovať členovia UKIP. Mimoriadny zjazd strany sa musí uskutočniť do 28 dní.

Bolton nedávno oznámil, že sa rozišiel so svojou priateľkou, ktorá mala rasistické poznámky na adresu snúbenice princa Harryho Meghan Markleovej. Päťdesiatštyriročný bývalý vojak pre televíznu stanicu ITV zároveň uviedol, že zo svojej funkcie odstúpiť neplánuje.

Odporúčame:
Nedá sa byť zároveň v Európskej únii aj mimo nej, odkázal Macron do Londýna

Dvadsaťpäťročnú Jo Marneyovú, ktorá sa označuje za modelku a herečku, vyhodili zo strany UKIP po tom, čo noviny Mail on Sunday zverejnili jej textové správy. V nich okrem iného uvádza, že Markleová „pošpiní“ kráľovskú rodinu. Marneyová sa za svoje slová neskôr ospravedlnila, tvrdí však, že boli vytrhnuté z kontextu.

Viac k témam: Henry Bolton, UKIP Strana nezávislosti Spojeného kráľovstva, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Líder strany UKIP Bolton čelí výzvam na odstúpenie a vysloveniu nedôvery, odísť však nechce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *