Home / EKONOMIKA / Minister Richter sa opäť chválil nižšou nezamestnanosťou, prácu si našlo ďalších vyše 100 ľudí

Minister Richter sa opäť chválil nižšou nezamestnanosťou, prácu si našlo ďalších vyše 100 ľudí

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu decembra minulého roka oproti novembru klesla o 0,01 percentuálneho bodu na 5,94 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 2,82 percentuálneho bodu. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 161 915 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s novembrom vlaňajška ide o pokles o 172 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 76 062 osôb.

Odporúčame:
V dlhoch sú namočení aj dôchodcovia, minister Richter vníma exekučnú amnestiu v dvoch rozmeroch

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na „péenke“ alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 7,18 %. Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,01 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 2,98 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci minulého roka 195 583 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 472 osôb, v porovnaní s decembrom 2016 je to menej o 80 548 ľudí.

Viac k témam: Ján Richter, Marián Valentovič, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Richter sa opäť chválil nižšou nezamestnanosťou, prácu si našlo ďalších vyše 100 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *