Home / šport / Tenis / Svetová jednotka hladko zdolala Kučovej premožiteľku a je vo štvrťfinále Australian Open,

Svetová jednotka hladko zdolala Kučovej premožiteľku a je vo štvrťfinále Australian Open,

MELBOURNE 22. januára (WebNoviny.sk) – Rumunská jednotka svetového rebríčka tenistiek Simona Halepová zvíťazila za 79 minút s prehľadom 6:3, 6:2 nad Japonkou Naomi Osakovou v pondelňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále bude hrať s úspešnou z derby Barbora Strýcová (ČR-20) – Karolína Plíšková (ČR-6).

Osaková v 1. kole vyradila Kučovú

Finalistka Roland Garros 2014 a 2017 Halepová v sobotu 3. kole ako podávajúca prežila tri mečbaly Američanky Lauren Davisovej v rade pri skóre 10:11 v rozhodujúcom sete, triumfovala za 3:44 h 4:6, 6:4, 15:13.

Dvadsaťročná Osaková (72.) zatiaľ prechádzala podujatím bez straty setu, na úvod vyradila Slovenku Kristínu Kučovú 7:5, 6:2. Vo vzájomke s Rumunkou klesla na 0:2, v oboch predchádzajúcich prípadoch ju aspoň dostala do troch setov (RG 2016, Miami 2017).

Halepová vlani neprešla cez úvodné kolo

Dvadsaťšesťročná zverenkyňa Darrena Cahilla Halepová už bola na južnej pologuli vo štvrťfinále ročníkov 2014 a 2015, na edíciách 2016 a 2017 sa zhodne porúčala v 1. kole, nestačila na Američanku Shelby Rogersovú a Číňanku Šuaj Čang.

Odporúčame:
Australian Open – osemfinále (dvojhra žien): Výsledky pondeľňajších zápasov

Minulý utorok vystrašila svojich priaznivcov, keď si podvrtla ľavý členok počas súboja s mladou domácou držiteľkou voľnej karty Destanee Aiavovou, napokon triumfovala 7:6 (5), 6:1.

V prvom dejstve sa pritom vyškriabala z manka 2:5 vrátane dvoch setbalov v rade na podaní v ôsmom geme a dostala sa aj zo skóre 3:5 a 0:30 na príjme, v tajbrejku sa presadila zo stavu 1:3. V 2. kole si víťazka prípravného podujatia v Šen-čene Halepová poradila jasne dvakrát 6:2 s kanadskou bývalou hráčkou Top 5 Eugenie Bouchardovou.

Australian Open – dvojhra žien – osemfinále

Simona Halepová (Rum.-1) – Naomi Osaková (Jap.) 6:3, 6:2 za 79 minút

Viac k témam: Australian Open, Naomi Osaková, Simona Halepová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Svetová jednotka hladko zdolala Kučovej premožiteľku a je vo štvrťfinále Australian Open, © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *