Home / šport / Hokej / „Barani“ uvoľnia trénera Országha na olympiádu v Pjongčangu, ale majú podmienku

„Barani“ uvoľnia trénera Országha na olympiádu v Pjongčangu, ale majú podmienku

BANSKÁ BYSTRICA 22. januára (WebNoviny.sk) – Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC ’05 iClinic Banská Bystrica po rozruchu v závere uplynulého týždňa možno uvoľní svojho trénera Vladimíra Országha pre potreby slovenskej reprezentácie na februárové ZOH v kórejskom Pjongčangu.

Odporúčame:
Šatan chce mimoriadny výbor, „barani“ neuvoľnením Országha na olympiádu možno porušila Stanovy

Žiada však súhlas konkurenčných klubov s preložením štyroch kôl v najvyššej domácej súťaži počas konania olympiády.

„V sobotu mi volal šéf zväzu pán Kohút a spýtal sa ma teoretickú otázku, že keby sa počas olympiády hrali iba tri kolá, či by sme v tom prípade uvoľnili trénera Országha. Povedal som mu, že tento scenár si vieme predstaviť,“ cituje šéfa banskobystrického klubu Juraja Kovala denník Nový Čas.

Odporúčame:
Országha udivuje, že sa počas olympiády hrá Tipsport liga a vyjadril sa aj k neúčasti v Pjongčangu

„Ak sa to odhlasuje, tak Országha pustíme,“ povedal Koval. Ťah je teraz na výkonnom výbore Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý by mal situáciu riešiť vo štvrtok. V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2018 sú traja hráči Banskej Bystrice, z domácich klubov po dvoch hokejistoch „dodali“ Košice, Nitra a Trenčín, jedného aj Liptovský Mikuláš.

Viac k témam: HC ’05 iClinic Banská Bystrica, hokej, Juraj Koval, Martin Kohút, Miroslav Šatan, SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja, Tipsport liga, Vladimír Országh, Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH), ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – „Barani“ uvoľnia trénera Országha na olympiádu v Pjongčangu, ale majú podmienku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra dokončila spanilú jazdu cez play-off Tipos extraligy a získala svoj druhý titul slovenského šampióna (foto)

Pre hokejistov Nitry to bolo už šieste finále, no až štyrikrát (2014, 2017, 2019 a 2022) zo série o titul odchádzala ako zdolaný tím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *