Home / šport / Ostatné športy / Nóri prví na MS v letoch na lyžiach, Poľsku chýbajú k bronzu desatiny

Nóri prví na MS v letoch na lyžiach, Poľsku chýbajú k bronzu desatiny

OBERSTDORF 21. januára (WebNoviny.sk) – Favorizovaní reprezentanti Nórska sú po prvom kole na čele nedeľňajšej podvečernej súťaže družstiev na XXV. majstrovstvách sveta v letoch na lyžiach na „mamuťom“ mostíku HS-235 v nemeckom Oberstdorfe.

Poľsku k bronzu chýbajú desatiny

Kvarteto Robert Johansson, Andreas Stjernen, Johann André Forfang a Daniel-André Tande má zatiaľ v súčte výslednú známku 853,0 bodu. Za severanmi, ktorí sú obhajcovia prvenstva z predchádzajúcich MS 2016, figuruje s výrazným odstupom 41,5 bodu Slovinsko (811,5 v.), tretia priečka patrí domácemu Nemecku (800,4 b.).

Odporúčame:
Tande má zlato z MS v letoch na lyžiach, záverečné kolo jury zrušila pre silný vietor

Iba s minimálnym mankom 0,2 bodu je tesne za bronzovou pozíciou reprezentácia Poľska (800,0 b.). Na štarte sú „letci“ z ôsmich krajín, kompletné okteto sa predstaví aj vo finálovom druhom súťažnom kole.

Nóri vyhrali aj pred dvoma rokmi

Pred dvoma rokmi na MS triumfovalo v súťaži družstiev na mostíku HS-225 Kulm v rakúskom stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf Nórsko pred Nemeckom a Rakúskom.

Majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach

Oberstdorf  – mostík HS-235

Súťaž družstiev

poradie po 1. kole:

1. Nórsko (Robert Johansson, Andreas Stjernen, Johann André Forfang, Daniel-André Tande) 853,0 bodu, 2. Slovinsko (Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc, Peter Prevc) 811,5, 3. Nemecko (Andreas Wellinger, Stephan Leyhe, Markus Eisenbichler, Richard Freitag) 800,4, 4. Poľsko (Piotr Zyla, Stefan Hula, Dawid Kubacki, Kamil Stoch) 800,0, 5. Rakúsko (Clemens Aigner, Manuel Poppinger, Michael Hayböck, Stefan Kraft) 728,7, 6. Švajčiarsko (Andreas Schuler, Killian Peier, Gregor Deschwanden, Simon Ammann) 664,2, 7. Rusko (Alexej Romašov, Michail Nazarov, Denis Kornilov, Dmitrij Vasiliev) 664,0, 8. Fínsko (Antti Aalto, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Janne Ahonen) 634,5

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach, Nemecko, Nórsko, Oberstdorf, zimné športy
Zdroj: Webnoviny.sk – Nóri prví na MS v letoch na lyžiach, Poľsku chýbajú k bronzu desatiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Niekoľko fanúšikov Kansas City Chiefs muselo pre svoj tím obetovať prsty na rukách a nohách

Stretnutie proti Miami sa 13. januára hralo za extrémne mrazivých podmienok, teplota vzduchu klesla až na mínus 20 stupňov Celzia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *