Home / EKONOMIKA / Automobilka Ford predala v minulom roku v Európe najviac úžitkových vozidiel

Automobilka Ford predala v minulom roku v Európe najviac úžitkových vozidiel

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Automobilka Ford zaznamenala za uplynulý rok rekordné čísla predaja a ďalší rast, pričom sa tretí rok po sebe stala najpredávanejšou značkou úžitkových vozidiel v Európe.

Informovala o tom automobilka Ford v tlačovej správe. Spoločnosť Ford predala vlani v Európe 352 200 úžitkových vozidiel, čo oproti roku 2016 predstavuje nárast o 7,2 percenta. Automobilka zvýšila svoj trhový podiel o 0,3 percentuálneho bodu na celkových 13,5 percenta.

Odporúčame:
KIA Motors Slovakia plánuje zvyšovať platy, zamestnancom predložila historickú ponuku

Štvorčlenná skupina úžitkových modelov Ford Transit zaznamenala predaj 287 600 vozidiel. Darilo sa najmä deviatim európskym trhom, ktoré dosiahli najvyšší objem predaja úžitkových vozidiel značky Ford vo svojej histórii – Belgicku, Českej republike, Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Nórsku, Poľsku a Spojenému kráľovstvu. Objem predaja všetkých piatich úžitkových modelov Ford sa počas roka zvýšil.

Odporúčame:
Toyota a Honda zvolávajú ďalších vyše milión áut na výmenu airbagov

Ranger je najpredávanejší pickup v Európe s predajnými výsledkami na úrovni 44 000 vozidiel, čo predstavuje zvýšenie o 15,1 percenta v porovnaní s rokom 2016. Z modelu Transit Custom, ktorý je najpredávanejšou dodávkou vo svojej triede (N1), sa počas roka predalo 123 100 kusov, čo bolo najviac od jeho uvedenia na trh v roku 2012.

Ford Motor Company pôsobí v odvetví automobilového priemyslu a mobility so základňou v meste Dearborn v americkom štáte Michigan. K hlavným oblastiam podnikania spoločnosti patrí projektovanie, výroba, marketing a servis komplexného radu osobných automobilov, nákladných vozidiel, SUV a elektrifikovaných vozidiel značky Ford, ako aj luxusných vozidiel značky Lincoln.

 

Viac k témam: automobilový priemysel, ekonomika, Európa, Ford Motor Co.
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Ford predala v minulom roku v Európe najviac úžitkových vozidiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *