Home / SVET / Trump sa stretne s Mayovou, ešte viac posilnia výnimočné vzťahy medzi USA a Veľkou Britániou

Trump sa stretne s Mayovou, ešte viac posilnia výnimočné vzťahy medzi USA a Veľkou Britániou

WASHINGTON 20. januára (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump sa budúci týždeň na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose stretne okrem iných štátnikov aj s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Oznámila to hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sanders.

Trump s Mayovou podľa nej stretnutím vo Švajčiarku „ešte viac posilnia výnimočné vzťahy medzi Spojenými štátmi a Veľkou Britániou“.

Odporúčame:
Trump nepôjde na otvorenie nového veľvyslanectva USA v Londýne, hovorkyňa vysvetľovala Tweet

Trump naposledy spôsobil medzi Washingtonom a Londýnom takmer diplomatickú roztržku, keď minulý týždeň na poslednú chvíľu odriekol návštevu Londýna a odôvodnil to tým, že nové veľvyslanectvo USA, ktoré mal v Londýne slávnostne otvoriť, sa mu nepáči.

Trump už skôr oznámil, že by sa rád v Davose stretol aj s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Naopak, stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou podľa posledných informácií z Berlína veľmi pravdepodobné nie je.

Merkelová vystúpi v Davose v stredu, čo Berlín odôvodňuje tým, že práve streda je dňom, keď sa program summitu bude týkať Európy, zatiaľ čo Trump má predniesť v piatok záverečný prejav celého podujatia.

Viac k témam: Angela Merkelová, Donald Trump, Theresa Mayová, USA, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump sa stretne s Mayovou, ešte viac posilnia výnimočné vzťahy medzi USA a Veľkou Britániou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *