Home / šport / Hokej / Video: Hrivík debutoval v drese Calgary, Tatarov Detroit zvíťazil v Chicagu

Video: Hrivík debutoval v drese Calgary, Tatarov Detroit zvíťazil v Chicagu

RALEIGH 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejista Marek Hrivík debutoval v drese Calgary Flames pri triumfe 4:1 na ľade Caroliny Hurricanes v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Hrivík s plusovým bodom

Dvadsaťšesťročný útočník odohral vyše 9 minút a získal jeden plusový bod. V sezónnej profiligovej premiére sa prezentoval aj jednou strelou na bránku a jedným bodyčekom. Flames si predĺžili sériu víťazstiev už na sedem zápasov, ostatné štyri absolvovali na štadiónoch súperov.

Odporúčame:
Americkým parašutistom sa nepáči názov tímu Vegas Golden Knights, poškodzujú ich značku

„Myslím si, že tento výjazd sa nám vydaril nad očakávania. Nikdy nejdete na ‚trip‘ s tým, že chcete ovládnuť všetky stretnutia. Jednoducho idete od duelu k duelu. Keď sa na to pozriem spätne, bol to pre nás veľmi dobrý výjazd,“ povedal podľa nhl.com útočník Calgary Matthew Tkachuk.

Dvoma presnými zásahmi, vrátane víťazného, sa blysol 24-ročný obranca Calgary Dougie Hamilton. Dva body získali aj Johnny Gaudreau (0+2) a Tkachuk (1+1). Skóre otvoril v 7. min Matt Stajan.

„Je vždy príjemné pomôcť pri triumfe. Tvrdo pracujeme a odvádzame robotu, za ktorú možno nie sme odmenení, ale chlapci ju vidia. Myslím si, že naša formácia vyvinula veľa energie a je skvelé, že sme aj skórovali,“ tešil sa člen štvrtého útoku Stajan. Jediný gól Caroliny dosiahol v 56. min v presilovej hre Lee Stempniak, ktorý stanovil rezultát zápasu.

Mrázek vychytal shutout

Hokejisti Detroitu Red Wings so slovenským krídelníkom Tomášom Tatarom v zostave zvíťazili nad domácimi hráčmi Chicaga Blackhawks hladko 4:0. Tatar bol na ľade takmer 16 a pol minúty a inkasoval menší trest.

Strojcom triumfu „červených krídel“ bol český brankár Petr Mrázek, ktorý zastavil všetkých 27 striel súpera a vychytal druhé čisté konto v sezóne. „Petr bol excelentný. Vďaka nemu bol pre nás zápas jednoduchší. Puky sa naňho doslova lepili a podržal nás v niektorých kľúčových momentoch,“ pochválil svojho zverenca kouč Detroitu Jeff Blashill.

„Začali sme dobre, rýchlo sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Snažil som sa pomôcť obrane najmä v úvodnej desaťminútovke, narábať s pukom. Súper hral veľa za bránkou, tak som sa snažil dostať puk preč,“ zhodnotil 25-ročný český brankár. Dosiaľ posledným brankárom Detroitu, ktorý si udržal čisté konto v Chicagu, bol jeho slávny krajan Dominik Hašek ešte 23. decembra 2001 pri triumfe 5:0.

Góly víťazného tímu strelili Dylan Larkin, Mike Green, Anthony Mantha a Tyler Bertuzzi. Pre posledného menovaného to bol vôbec premiérový presný zásah v severoamerickej profilige.

Sumáre NHL

nedeľa

Chicago – Detroit 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 5. D. Larkin (Athanasiou, Bertuzzi), 7. M. Green (Mantha, Nyquist), 46. Mantha (Zetterberg, Athanasiou), 54. Tyler Bertuzzi (N. Jensen)
Tomáš Tatar (Detroit) 16:29 min, 2 trestné minúty

Carolina – Calgary 1:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 56. Stempniak (B. McGinn, V. Rask) – 7. Stajan (Lazar), 19. D. Hamilton (J. Gaudreau, Ferland), 44. D. Hamilton (M. Tkachuk, J. Gaudreau), 53. M. Tkachuk (Brouwer, Backlund)
Marek Hrivík (Calgary) 9:04 min, +1, 1 strela na bránku, 1 „hit“

Pittsburgh – New York Rangers 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly: 4. Hörnqvist (Hagelin, Letang), 34. Simon (Sprong, Dumoulin), 35. P. Kessel (Sheary), 53. Crosby (P. Kessel, Oleksiak), 59. Hagelin (Oleksiak) – 16. Grabner, 20. Brendan Smith (Lettieri, Carey)

Minnesota – Vancouver 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 5. Zucker (M. Koivu, Mikael Granlund), 53. Winnik (E. Staal) – 17. L. Eriksson (Edler, H. Sedin), 57. Vanek (Gagner, Christopher Tanev), 63. B. Sutter (Edler, L. Eriksson)

Viac k témam: hokej, Marek Hrivík, NHL, tomáš tatar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Hrivík debutoval v drese Calgary, Tatarov Detroit zvíťazil v Chicagu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *