Home / šport / Ostatné športy / Silný vietor narušil súťaž na „mamuťom“ mostíku v Kulme, Poliak Stoch zostáva lídrom hodnotenia

Silný vietor narušil súťaž na „mamuťom“ mostíku v Kulme, Poliak Stoch zostáva lídrom hodnotenia

TAUPLITZ/BAD MITTERNDORF 14. januára (WebNoviny.sk) – Na nedeľu popoludní plánovanú druhú súťaž jednotlivcov v skokoch na lyžiach na „mamuťom“ mostíku HS-235 Kulm v rakúskom stredisku Tauplitz/Bad MItterndorf v rámci Svetového pohára 2017/2018 napokon zrušili. O tom, či bez náhrady, nie je ešte známe. Dôvodom boli nevyhovujúce poveternostné podmienky.

Členovia rozhodcovskej komisie jury najskôr posunuli a neskôr aj zrušili poludňajšiu kvalifikáciu, ktorá mala predchádzať samotným pretekom. V plánovanom čase od 14.15 h sa nezačalo 1. kolo hlavnej súťaže, približne o 30 minút neskôr padla zo strany jury definitíva o neuskutočnení pretekov.

Odporúčame:
Suverénny Hirscher mieri za siedmym veľkým glóbusom a skvelému Maierovi dýcha na chrbát

„Mali sme veľmi nepriaznivú situáciu s bočným vetrom, pretekárov sme nemohli nechať skákať. Ich bezpečnosť bola ohrozená, nechceli sme riskovať. Čakali sme, či sa počasie umúdri a neskôr bude možnosť absolvovať súťaž. Problémom sa však ukázal aj časový sklz, rýchlo sa stmievalo. Keďže kvalifikácia nebola, na štarte 1. kola bolo pripravených všetkých 57 skokanov. Napokon sme sa rozhodli zrušiť nedeľňajšie preteky,“ cituje oficiálna internetová stránka Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) slová riaditeľa skokanských súťaží FIS Waltera Hofera.

Triumfovali nórski skokani

V sobotňajších pretekoch jednotlivcov na mostíku Kulm v lyžiarskom stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf triumfoval premiérovo v kariére 29-ročný Nór Andreas Stjernen, druhý bol jeho krajan Daniel-André Tande, tretí skončil Švajčiar Simon Ammann.

Odporúčame:
Aktualizované: Kuzminová prišla o prvé miesto vo Svetovom pohári, preteky v Ruhpoldingu jej nevyšli

Na čele priebežného celkového hodnotenia Svetového pohára v skokoch na lyžiach 2017/2018 po dosiaľ absolvovaných dvanástich pretekoch jednotlivcov je Poliak Kamil Stoch so 731 bodmi pred Nemcom Richardom Freitagom (711 b.), na tretej pozícii figuruje ďalší nemecký skokan Andreas Wellinger (583 b.). V Pohári národov vedie Nórsko, po pätnástich pretekoch získali reprezentanti tejto krajiny dovedna 3306 bodov. Druhé miesto patrí Nemecku (3109 b.), tretie je Poľsko s 2479 bodmi.

Po skokoch nasledujú lety na lyžiach

Seriál Svetového pohára skokanov na lyžiach 2017/2018 pokračuje o dva týždne na mostíku HS-140 v poľskom Zakopanom: v sobotu 27. januára je plánovaná súťaž družstiev, o deň neskôr 28. 1. sa predstavia jednotlivci.

Už na budúci týždeň v termíne 18. – 21. januára sa však na „mamuťom“ mostíku HS-235 v nemeckom Oberstdorfe uskutočnia majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach, ktoré nie sú súčasťou Svetového pohára. Vo štvrtok 18. 1. je na programe kvalifikácia na súťaž jednotlivcov: tí absolvujú v piatok 1. a 2. kolo, v sobotu 20. januára 3. a záverečné 4. kolo, po ktorom bude známy svetový šampión. Pri nedeľňajšom vyvrcholení MS v letoch na lyžiach rozdajú medaily v dvojkolovej súťaži družstiev.

Viac k témam: Kamil Stoch, skoky na lyžiach, Svetový pohár v skokoch na lyžiach
Zdroj: Webnoviny.sk – Silný vietor narušil súťaž na „mamuťom“ mostíku v Kulme, Poliak Stoch zostáva lídrom hodnotenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *