Home / EKONOMIKA / Rastie počet invalidných dôchodcov, množstvo ľudí s plnou invaliditou klesá

Rastie počet invalidných dôchodcov, množstvo ľudí s plnou invaliditou klesá

BRATISLAVA 14. januára (WebNoviny.sk) – Počas desiatich rokov vzrástol na Slovensku počet poberateľov invalidných dôchodkov o viac ako 40-tisíc.

Kým k 31. decembru 2007 evidovala Sociálna poisťovňa 195 139 poberateľov invalidných dôchodkov, o päť rokov neskôr ich bolo 227 801 a ku koncu minulého roka už vyplácala invalidné dôchodky 235 706 poberateľom. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Odporúčame:
Pre SZČO sa vo februári mení výška poistného, oznámi im ho Sociálna poisťovňa

Kým počet čiastočných invalidných dôchodcov (do 70 % poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť) vzrástol z vyše 82-tisíc v roku 2007 na takmer 139-tisíc v minulom roku, počet dôchodcov poberajúcich invalidný dôchodok v plnej výške (pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť nad 70 %) v uvedenom období klesol zo 112-tisíc na takmer 97-tisíc. Najčastejším dôvodom odchodu ľudí do invalidného dôchodku sú choroby pohybového ústrojenstva, kardiovaskulárne a onkologické ochorenia.

Viac k témam: invalidný dôchodca, invalidný dôchodok, Sociálna poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk – Rastie počet invalidných dôchodcov, množstvo ľudí s plnou invaliditou klesá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *