Home / SVET / Trump zrušil návštevu Londýna, nepáči sa mu nové veľvyslanectvo USA za miliardu dolárov

Trump zrušil návštevu Londýna, nepáči sa mu nové veľvyslanectvo USA za miliardu dolárov

WASHINGTON 12. januára (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump zrušil svoju cestu do Londýna naplánovanú na február. Ako dôvod uviedol, že sa mu nepáči nové americké veľvyslanectvo za viac než miliardu dolárov, ktoré mal otvoriť.

O presťahovaní ambasády z nóbl štvrte Mayfair do oveľa menej reprezentatívnej londýnskej štvrte rozhodla z bezpečnostných dôvodov ešte administratíva jeho predchodcu Baracka Obamu. Za rušivé sa tiež dlhodobo považovali betónové zátarasy pred pôvodným veľvyslanectvom na prestížnom Grosvenor Square.

Odporúčame:
Prečo by mali Spojené štáty prijímať imigrantov zo špinavých dier, pýtal sa Trump senátorov

„Nie som veľkým fanúšikom rozhodnutia Obamovej administratívy predať pravdepodobne najvýhodnejšie umiestnenú a najlepšiu ambasádu v Londýne za „drobné“, len aby následne postavili v odľahlej lokalite novú za 1,2 miliardy dolárov. Zlý obchod. Chceli ste, aby som prestrihol pásku-neprestrihnem! „ uviedol Trump v zdôvodnení.

K prezidentovmu rozhodnutiu zrušiť návštevu britskej metropoly však pravdepodobne prispeli i očakávané protesty, ktorým by sa určite nevyhol. Dokonca aj niektorí britskí poslanci si kládli otázku, či by bol americký prezident v Londýne vítaný. Dôvodom boli jeho predchádzajúce tweety, kritika moslimov i slovné útoky na starostu Sadiqa Khana po teroristickom útoku v Londýne v minulom roku.

Viac k témam: Donald Trump, Londýn, USA, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump zrušil návštevu Londýna, nepáči sa mu nové veľvyslanectvo USA za miliardu dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *