Home / SVET / V Pásme Gazy došlo k nepokojom, o život prišli dvaja tínedžeri z Palestíny

V Pásme Gazy došlo k nepokojom, o život prišli dvaja tínedžeri z Palestíny

GAZA 12. januára (WebNoviny.sk) — Pri zrážkach s izraelskými bezpečnostnými silami zomreli pri dvoch rôznych incidentoch v Pásme Gazy a na Západnom brehu dvaja palestínski tínedžeri. Informovalo o tom palestínske ministerstvo zdravotníctva.

V Gaze podľa ministerstva zomrel 16-ročný Amir Abú Musaíd, ktorého zasiahla guľka do hrude. Izraelská armáda uviedla, že pozdĺž hraníc došlo k „násilným nepokojom“ a vojaci spustili paľbu na troch demonštrantov, ktorí pre nich „predstavovali riziko“.

Odporúčame:
Minister zahraničia Zaríf poslal susedným štátom varovanie, aby nepodnecovali neistotu v Iráne

Na Západnom brehu podľa ministerstva zomrel rovnako starý 16-ročný Alí Omar, ktorého zasiahla strela do hlavy počas zrážok pri meste Náblus. Armáda sa k prípadu nevyjadrila, v oblasti však sprísnila bezpečnostné opatrenia po tom, čo tam tento týždeň zahynul jeden Izraelčan.

Štvrtkové násilnosti sa odohrali mesiac po tom, čo americký prezident Donald Trump v decembri uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela, čo Palestínčania odmietajú.

Viac k témam: Izrael, Palestína
Zdroj: Webnoviny.sk – V Pásme Gazy došlo k nepokojom, o život prišli dvaja tínedžeri z Palestíny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *