Home / SVET / Wizz Air v roku 2017 prepravil vyše 28 miliónov cestujúcich, zaznamenal nárast voči minulému roku

Wizz Air v roku 2017 prepravil vyše 28 miliónov cestujúcich, zaznamenal nárast voči minulému roku

BRATISLAVA 11. januára (WebNoviny.sk) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air v roku 2017 prepravila vyše 28 miliónov cestujúcich, čo je medziročne viac o 24 %. Flotilu aerolínií posilnilo štrnásť úplne nových lietadiel, z toho trinásť strojov Airbus A321 a jeden Airbus A320.

Ako spoločnosť vo štvrtok informovala, nové prírastky do flotily sa premietli i do šesťsto nových priamych pracovných pozícií vo firme, vrátane dvoch nových základní v Londýne – Lutone a Varne. Wizz Air vlani pokračoval v rozširovaní svojej siete o sto nových spojení a sedem letísk.

Odporúčame:
Letisko Košice vybavilo v roku 2017 takmer pol milióna cestujúcich, chvália najmä letnú sezónu

Nové pracovné pozície

Spoločnosť na svojich pravidelných linkách z troch slovenských letísk v Bratislave, Košiciach a Poprade a späť vlani prepravila spolu 472 tisíc cestujúcich a ich počet tak oproti roku 2016 vzrástol o 55 %. Aerolínie uviedli, že tak podporili vznik vyše 350 pracovných pozícií v letectve a turizme.

Vlani Wizz Air otvoril na Slovensku šesť nových leteckých spojení a oznámil aj začatie prevádzky linky z Bratislavy na letisko Londýn – Luton v marci tohto roka. Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje jedno lietadlo na svojej základni v Košiciach, zamestnáva 35 členov posádky a zabezpečuje spolu jedenásť leteckých spojení zo Slovenska do deviatich destinácií v ôsmich krajinách.

Odporúčame:
Letecká spoločnosť Wizz Air otvorí novú základňu vo Viedni, vytvorí vyše sto pracovných miest

Wizz Air vlani zároveň podpísal doposiaľ najväčšie objednávky na 146 lietadiel Airbus A320neo. Po schválení akcionármi sa celková objednávka lietadiel Airbus rozšíri na 282, s postupnou dodávkou do roku 2026. To umožní Wizz Air-u naďalej kontinuálne rásť a obnovovať svoj lietadlový park. Spoločnosť zároveň povolila vo svojich lietadlách o 50 % väčšie rozmery príručnej batožiny.

Najrýchlejšie rastúce aerolínie

Generálny riaditeľ Wizz Air-u József Váradi povedal, že rok 2017 bol pre spoločnosť rokom masívnej expanzie. „Rástli sme v každom aspekte biznisu a vybudovaním dobrých základov sme sa stali jednými z najrýchlejšie rastúcich aerolínií, ktoré plánujú vo svojom raste pokračovať aj v nasledujúcej dekáde,“ uviedol Váradi.

Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a vo východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje 88 lietadiel Airbus A320 a A321 na 550 linkách z 28 základní do 144 destinácií v 44 krajinách. Spoločnosť má 3 500 zamestnancov a je kótovaná na Londýnskej burze ako WIZZ. Na Slovensku pôsobí od roku 2013, kde má svoju základňu v Košiciach.

Viac k témam: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, Wizz Air
Zdroj: Webnoviny.sk – Wizz Air v roku 2017 prepravil vyše 28 miliónov cestujúcich, zaznamenal nárast voči minulému roku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brusel posiela Ukrajine druhú tranžu makrofinančnej pomoci. Kyjev dostane 1,5 miliardy eur

Štvorročný nástroj pre Ukrajinu Európska únia schválila vo februári.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *