Home / SVET / Päť štátov Mexika označili za extrémne nebezpečné pre cestovateľov

Päť štátov Mexika označili za extrémne nebezpečné pre cestovateľov

MEXIKO 11. januára (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov vyzvalo turistov úplne sa vyhýbať piatim štátom Mexika, v ktorých stúpa kriminalita a množia sa konflikty medzi gangmi. Pre štáty Colima, Guerrero, Michoacán, Sinaloa a Tamaulipas preto zdvihli stupeň ohrozenia na najvyšší, ktorý reprezentuje štvorka.

Dostali sa tak do rovnakej kategórie, kde sú aj konfliktmi zmietané krajiny ako Afganistan, Irak a Sýria. Predbežné štatistiky pritom naznačujú, že v Mexiku sa stal najväčší počet vrážd za rok 2017. Krajina naposledy získala toto neblahé prvenstvo v roku 2011 s 27-tisíc zaevidovanými vraždami.

Odporúčame:
Na kapote taxíka v Mexiku našli päť odseknutých hláv

Americké ministerstvo zahraničných vecí je znepokojené násilnou trestnou činnosťou vo všetkých piatich spomínaných štátoch, zároveň však vydalo špeciálne varovania pre jednotlivé z nich.

V štáte Tamaulipas napríklad varuje pred cestovaním súkromnými či verejnými autobusmi, keďže ozbrojené skupiny unášajú cestujúcich ako rukojemníkov a potom žiadajú výkupné. V štáte Guerrero pôsobia ozbrojené jednotky v mnohých oblastiach nezávisle od štátu. Ich členovia často zablokujú cestu a voči cestujúcim sa správajú násilnícky.

Viac k témam: gang, Mexiko
Zdroj: Webnoviny.sk – Päť štátov Mexika označili za extrémne nebezpečné pre cestovateľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *