Home / šport / Hokej / Som rýchlejší ako predtým, tvrdí slovenský hokejista Zdeno Chára

Som rýchlejší ako predtým, tvrdí slovenský hokejista Zdeno Chára

BOSTON 11. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára je tretím najstarším hráčom v celej severoamerickej NHL, napriek tomu je najvyťaženejším hráčom Bostonu Bruins v tejto sezóne. Štyridsaťročný bek strávi v prebiehajúcom ročníku na ľade priemerne 23 min a 20 sekúnd. „Cítim sa dobre, stále si užívam veľa priestoru na ľade. Chcem pomáhať tímu tak veľmi, ako sa dá. Za tých 25-30 rokov som sa toho naučil veľa a teraz z toho čerpám výhody,“ uviedol Chára.

Odporúčame:
Richard Pánik v NHL mení dres, Chicago Blackhawks ho vymenilo

Držiteľ dvoch strieborných medailí z majstrovstiev sveta či víťaz Stanleyho pohára získal v ročníku 2017/2018 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií, okrem toho si pripísali 20 „plusiek“. „Nemyslím si, že pre môj vek spomaľujem.

Snažím sa byť lepší

Naopak, zdá sa mi, že som rýchlejší ako predtým. Snažím sa byť stále lepší. Mojim cieľom je byť kvalitnejším hráčom v každej ďalšej sezóne. Som na ľade veľa času s rôznymi trénermi, rozprávam sa aj s ľuďmi z krasokorčuľovania či rýchlokorčuľovania. Snažím sa stíhať popri mladších hráčoch,“ povedal Chára. Informácie uverejnil portál SlovakNHL.sk

Mohutný zadák odohral v zámorskej profilige už 1537 zápasov, okrem Bostonu pôsobil aj v New Yorku Islanders a Ottawe Senators. V roku 2011 priviedol „medvede“ ako kapitán k zisku Stanleyho pohára. V sezóne 2008/2009 bol ocenený Norrisovou trofejou pre najlepšieho obrancu NHL..

Viac k témam: hokej, NHL, Zdeno Chára
Zdroj: Webnoviny.sk – Som rýchlejší ako predtým, tvrdí slovenský hokejista Zdeno Chára © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *