Home / EKONOMIKA / Toyota a Mazda postavia spoločný závod v americkej Alabame, zamestnávať má tisícky ľudí

Toyota a Mazda postavia spoločný závod v americkej Alabame, zamestnávať má tisícky ľudí

DETROIT 10. januára (WebNoviny.sk) – Japonské automobilky Toyota a Mazda sa rozhodli, že svoj americký spoločný závod, na ktorý vynaložia 1,6 mld. USD, postavia v Alabame. Povedal to zdroj oboznámený s rozhodnutím. Závod má začať produkciu v roku 2021 a zamestnávať má približne 4 tis. ľudí. Toyota a Mazda svoj zámer postaviť v USA spoločný závod ohlásili ešte vlani v auguste.

Odporúčame:
Toyota bude v Mexiku vyrábať iba 100-tisíc áut ročne, časť výroby presunie do nového závodu v USA

Automobilky sa rozhodovali medzi Alabamou a Severnou Karolínou. Závod má mať výrobnú kapacitu 300 tis. vozidiel ročne, pričom bude produkovať model Toyota Corrola a malé SUV vozidlá Mazda. Japonské automobilky budú znášať náklady na výstavbu závodu rovnakým dielom. Toyota už v Alabame v oblasti Huntsville má závod na výrobu motorov, ktorý zamestnáva takmer 1 500 ľudí.

Viac k témam: automobilový priemysel, Mazda, Toyota, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Toyota a Mazda postavia spoločný závod v americkej Alabame, zamestnávať má tisícky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *