Home / SVET / Rok 2017 bol tretím najteplejším v Austrálii, vysoké teploty škodili najmä koralom

Rok 2017 bol tretím najteplejším v Austrálii, vysoké teploty škodili najmä koralom

CANBERRA 10. januára (WebNoviny.sk) – Rok 2017 bol v Austrálii tretím najteplejším od začiatku meraní. Informovali o tom miestne úrady. Vysoké teploty oceánu už druhé leto po sebe navyše spôsobujú blednutie Veľkej koralovej bariéry.

Tá sa nachádza na severovýchodnom pobreží Austrálie a je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO. Tamojšie koraly v dôsledku nezvyčajne vysokých teplôt vody strácajú farbu, pričom najvýraznejšie blednutie zaznamenali v rokoch 1998, 2002, 2016 a 2017.

Odporúčame:
Sydney trápia extrémne vysoké teploty, spôsobili aj výpadky elektriny

Podľa austrálskeho meteorologického úradu boli v uplynulom roku teploty pobrežných vôd ôsme najvyššie od začiatku meraní v roku 1900. Celkovo bol rok 2017 v Austrálii tretím najteplejším od začiatku vedenia záznamov v roku 1910.

Viac k témam: Austrália, Veľká koralová bariéra, vysoké teploty
Zdroj: Webnoviny.sk – Rok 2017 bol tretím najteplejším v Austrálii, vysoké teploty škodili najmä koralom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Osoby so zdravotným postihnutím dostanú nové preukazy. Európsky parlament chce jednotný prístup v celej únii

Tieto pravidlá zavedú celoeurópsky preukaz zdravotného postihnutia, aby sa zabezpečilo, že osoby so zdravotným postihnutím budú mať rovnaký prístup k preferenčným podmienkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *