Home / SVET / Počas operácie spadla bojová stíhačka, jemenskí rebeli tvrdia, že ju zostrelili

Počas operácie spadla bojová stíhačka, jemenskí rebeli tvrdia, že ju zostrelili

RIJÁD 7. januára (WebNoviny.sk) – Počas operácie v jemenskom vzdušnom priestore v nedeľu havarovala stíhačka saudskoarabského kráľovského letectva. Oboch pilotov sa podarilo zachrániť, informovala Saudskou Arábiou vedená koalícia v oficiálnom vyhlásení, pričom ako príčinu nehody uviedla „technické zlyhanie“.

Stanovisko ďalej uvádza, že piloti neutrpeli zranenia a za pomoci pozemných a vzdušných síl ich evakuovali do Saudskej Arábie. Neinformuje však, kde sa incident stal.

Odporúčame:
Aktualizované: Štokholmským metrom otriasla explózia, zabila staršieho muža

Jemenskými povstalcami vedená televízia al-Masíra priniesla informáciu, že stíhačku zostrelili nad severnou provinciou Sa’ada, ktorá susedí so Saudskou Arábiou. Šiitskí rebeli, známi ako húsiovia, tiež uviedli, že stroj dopadol na saudskú pôdu.

Saudská Arábia podporuje medzinárodne uznanú vládu v Jemene a vedie koalíciu, ktorá v krajine bojuje proti húsíom od roku 2015. Koalícia opakovane obviňuje Irán z toho, že povstalcov vyzbrojuje, tí to však popierajú. Počas bojov už zahynulo najmenej 10-tisíc jemenských civilistov a milióny sú na pokraji hladomoru.

Viac k témam: Jemen, Saudská Arábia
Zdroj: Webnoviny.sk – Počas operácie spadla bojová stíhačka, jemenskí rebeli tvrdia, že ju zostrelili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *