Home / šport / Hokej / Colorado vyvesilo Hejdukov dres a vyradilo jeho číslo 23

Colorado vyvesilo Hejdukov dres a vyradilo jeho číslo 23

DENVER 7. januára (WebNoviny.sk) – Klub severoamerickej NHL Colorado Avalanche v sobotu slávnostne vyvesil dres českého hokejistu Milana Hejduka a vyradil jeho číslo 23.

Teraz 41-ročný Hejduk absolvoval 1020 stretnutí v základnej časti profiligy, nastrieľal 375 gólov a pridal 430 asistencií. V play-off nastúpil v 112 dueloch a dosiahol štatistiku 34+42. Hral do roku 2013, koniec aktívnej činnosti oznámil 24. februára 2014. Je druhým Čechom s príslušnou poctou v NHL, prvým sa pred troma rokmi stal brankár Dominik Hašek (číslo 39 u Buffala Sabres). Koncom februára sa dočká ich krajan Patrik Eliáš (New Jersey Devils, 26).

Odporúčame:
Video: Chárov Boston deklasoval Carolinu, Gáborík si pripísal dva plusové body

Olympijský víťaz 1998 z Nagana Hejduk strávil celú zámorskú kariéru v kádri „lavíny“, v sezóne 2000/2001 sa podieľal na zisku Stanleyho pohára. Rodák z Ústí nad Labem a pardubický odchovanec si užil ceremoniál v Pepsi Center v Denveri v spoločnosti manželky Zlaty a čerstvo 14-ročných synov-dvojičiek Mareka a Davida, v hľadisku boli jeho rodičia. Udalosť si nenechali utiecť ani bývalí spoluhráči Peter Forsberg a Alex Tanguay, legendu uviedol na ľad Joe Sakic. Terajšie mužstvo neskôr deklasovalo Minnesotu 7:2.

Colorado takto inštalovalo šiesty dres od svojho príchodu z kanadského Québec City. Hejduk momentálne vedie prípravku Colorada pod názvom Thunderbirds pre chlapcov do 13 rokov. Informácie sú z webu Denver Post.

Viac k témam: Colorado Avalanche, hokej, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Colorado vyvesilo Hejdukov dres a vyradilo jeho číslo 23 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *