Home / šport / Ostatné športy / Shiffrinová s obrovským náskokom zvíťazila v Kranjskej Gore, Vlhová skončila tesne za pódiom

Shiffrinová s obrovským náskokom zvíťazila v Kranjskej Gore, Vlhová skončila tesne za pódiom

KRANJSKA GORA 7. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská zjazdárka Petra Vlhová s odstupom 2,18 sekundy skončila na štvrtej priečke v nedeľňajšom slalome v slovinskej Kranjskej Gore v rámci Svetového pohára 2017/2018 v alpských lyžiarskych disciplínach.

S obrovským náskokom 1,64 s triumfovala americká hegemónka Mikaela Shiffrinová. Dosiahla svoje jubilejné 40. prvenstvo v seriáli a je jasnou líderkou priebežného celkového poradia SP aj hodnotenia najtočivejšej disciplíny. Druhá skončila Švédka Frida Hansdotterová a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá zaostala o 1,87 s.

Odporúčame:
Fantastická Vlhová skončila opäť v Top 10 v obrovskom slalome Svetového pohára

Vlhovej patrila po úvodnej časti tiež štvrtá pozícia, a to s mankom 2,30 s na Shiffrinovú. Trať 2. kola postavil Slovenkin taliansky tréner Livio Magoni. Druhá zástupkyňa SR na štartovej listine Barbara Kantorová obsadila v 1. kole 46. miesto a nepostúpila. Rekonvalescentka Veronika Velez-Zuzulová sa napriek pozitívnym avízam napokon v Kranjskej Gore nepredstavila, po operácii kolena trpezlivo a opatrne všetko podriaďuje februárovým zimným olympijským hrám v Pjongčangu v Kórejskej republike..

Zjazdársky ženský víkend v Kranjskej Gore bol náhradou za preteky v Maribore, kde sa obrovský slalom a slalom v rámci 54. ročníka podujatia Zlata lisica (Zlatá líška) nemohli uskutočniť pre zlé snehové podmienky a pretrvávajúce teplé počasie.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Kranjska Gora (Slovin.)

Slalom žien (konečné poradie, 1.+2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:43,50 min, 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,64 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,87, 4. Petra Vlhová (SR) +2,18, 5. Bernadette Schildová (Rak.) +2,43, 6. Melanie Meillardová (Švaj.) +3,68,… v 1. kole: 46. Barbara Kantorová (SR) +7,70 – nepostúpila do 2. kola

Viac k témam: Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Shiffrinová s obrovským náskokom zvíťazila v Kranjskej Gore, Vlhová skončila tesne za pódiom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *