Home / SVET / Video: V Benátkach ukradli drahokamy, ktoré mali hodnotu niekoľko miliónov eur

Video: V Benátkach ukradli drahokamy, ktoré mali hodnotu niekoľko miliónov eur

RÍM 5. januára (WebNoviny.sk) – Dva drahokamy zo zbierky katarského emira Hamada bin Abdulláha Al-Tháního, ktoré v stredu ukradli z výstavy v Benátkach, mali zrejme hodnotu niekoľko miliónov eur.

Kamerové záznamy zobrazujú, ako jeden zo zlodejov nenápadne pristúpil k vitríne, pokojne ju otvoril, akoby mal kľúčik, vložil si prívesok a náušnice do vrecka a zamiešal sa medzi ľudí. Jeho komplic stál zatiaľ neďaleko a všetko pozoroval.

Podľa polície sa alarm spustil až o minútu neskôr a dal im dostatok času, aby z miesta unikli. Polícia sa preto domnieva, že šlo o profesionálov, ktorí presne vedeli, čo robia. Vo vitríne sa okrem prívesku z 10-karátového diamantu s rubínmi a 30,2-karátových náušníc nachádzal aj zlatý náhrdelník, ktorý zlodeji neukradli. Talianske bezpečnostné zložky po nich okamžite spustili pátranie.

Podľa Al-Tháního drahokamy pochádzali od slávneho šperkára Virena Bhagata z Bombaja, ktorý je známy ich unikátnym spracovaním a vysokou kvalitou, pričom cena jednotlivých kusov sa môže vyšplhať až k sedemmiestnym cifrám. Kolekcia Al-Tháního pozostáva z 270 vzácnych kusov indických či Indiou inšpirovaných drahokamov a vzácnych kameňov. Výstava bola putovná a v Benátkach mala svoju poslednú zastávku.

Viac k témam: krádež, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: V Benátkach ukradli drahokamy, ktoré mali hodnotu niekoľko miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *