Home / SLOVENSKO / Polícia si viac posvieti na telefóny u vodičov, Kaliňák vyzdvihol kampaň Vidieť a byť videný

Polícia si viac posvieti na telefóny u vodičov, Kaliňák vyzdvihol kampaň Vidieť a byť videný

BRATISLAVA 4. januára (WebNoviny.sk) – Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) hodnotil spoločne s policajným prezidentom Tiborom Gašparom a viceprezidentom Ľubomírom Ábelom rok 2017 na slovenských cestách. Podľa slov ministra sa bezpečnostná situácia na cestách stabilizovala, aj vďaka preventívnym policajným opatreniam.

Naďalej zostáva najväčším problémom alkohol za volantom a nepozornosť vodičov, keď sa venujú najmä mobilným telefónom. Práve na telefóny sa chce polícia v novom roku zamerať najviac. Najtragickejšie sú cesty I. a II. triedy, kde spolu vyhaslo až 152 ľudských životov.

Kampaň Vidieť a byť videný

Podľa oficiálnych štatistík Policajného zboru býva najproblematickejšie obdobie spojené so začiatkom školského roka, keď sa množia tragické dopravné nehody. Za rok 2017 však klesol počet usmrtených chodcov, a to zo 71 v roku 2016 na 49.

Odporúčame:
Policajný prezident Gašpar chce pre opitých vodičov tvrdšie tresty

Ako uviedol Kaliňák, veľmi dôležitá je kampaň Vidieť a byť videný, ktorá pripomína účastníkom, že majú používať reflexné prvky, najmä v noci a za slabej viditeľnosti. „Najhoršou kombináciou je podľa čísel noc a obec, teda čas, keď je viditeľnosť najmenšia,“ uviedol na dnešnej tlačovej konferencii Kaliňák.

Na pokutách vyzbierali 23 709 779 miliónov eur

Celkovo za rok 2017 zahynulo na cestách 250 ľudí, čo predstavuje medziročný nárast o osem ľudských životov. 49 obetí, bolo medzi chodcami, 18 spomedzi cyklistov, 26 tragických nehôd evidujú v prípade motocyklov a 157 nehôd súviselo s automobilmi.

Medziročne sa zvýšil počet motorových vozidiel aj občanov s vodičským oprávnením. Muži zákona udelili za priestupky a prehrešky vodičom 684 883 pokút, čo predstavuje oproti roku 2016 pokles o 45-tisíc. Na pokutách vyzbierali 23 709 779 miliónov eur, čo je o 1 030 936 milión eur menej.

Viac k témam: kampaň Vidieť a byť videný, Polícia SR, Robert Kaliňák, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia si viac posvieti na telefóny u vodičov, Kaliňák vyzdvihol kampaň Vidieť a byť videný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

OZ Mier Ukrajine odštartovalo zbierku pre nákup munície, Slovensko sa pripojilo k českej iniciatíve aj bez vlády

Občianske zduženie chce ukázať, že o pomoci Ukrajine nerozhoduje len vláda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *