Home / SVET / V španielsku zachránili 55 migrantov plaviacich sa cez Stredozemné more

V španielsku zachránili 55 migrantov plaviacich sa cez Stredozemné more

MADRID 3. januára (WebNoviny.sk) – Španielska námorná záchranná služba zachránila 55 migrantov, ktorí sa na člne snažili preplaviť cez Stredozemné more. Na čln s 53 mužmi a dvomi ženami úrady v utorok upozornila mimovládna organizácia.

Odporúčame:
Migranti sa nemôžu dostať z Grécka do Európy, preto protestne pochodujú k macedónskym hraniciam

Na akciu vyslali záchranné lietadlo a plavidlo a migrantov z člna vzali 20 kilometrov juhozápadne od ostrova Alborán, ktorý je rovnako vzdialený od pobrežia severnej Afriky a južného Španielska. Záchranári uviedli, že migranti pochádzajú zo subsaharskej Afriky a sú v dobrom zdravotnom stave.

Na nebezpečnú plavbu cez more sa z Afriky každoročne vydávajú tisíce utečencov a ekonomických migrantov v nádeji, že sa dostanú do Európy. Prevádzači ich často nakladajú na malé člny, ktoré nie sú vhodné na plavbu po otvorenom mori.

Viac k témam: imigranti, námorná záchranná služba, Španielsko, Stredozemné more
Zdroj: Webnoviny.sk – V španielsku zachránili 55 migrantov plaviacich sa cez Stredozemné more © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri pobreží Tuniska našli devätnásť mŕtvych tiel migrantov

Do Európy sa od začiatku tohto roka cez more dostalo viac ako 49-tisíc migrantov, z ktorých viac ako 7-tisíc prišlo cez Tunisko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *