Home / SLOVENSKO / Koniec roka strávili Slováci na lyžovačke v Tatrách, zjazdovky odolali výkyvom počasia

Koniec roka strávili Slováci na lyžovačke v Tatrách, zjazdovky odolali výkyvom počasia

POPRAD 2. januára (WebNoviny.sk) – Lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách zaznamenali koncom roka 2017 vysokú návštevnosť. Najviac sem prišlo Slovákov, Poliakov a Čechov.

„Do Tatier si posledné dni starého roka prišlo užiť množstvo ľudí. Na horách a v podhorí sa striedali výkyvy teplôt, po náhlom ochladení prišli vyššie teploty, ale zjazdovky odolali,“ informovala agentúru SITA Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts.

Odporúčame:
Foto: Tatranský ľadový dóm bude otvorený aj na Štedrý deň

Lyžiari si môžu podľa jej slov užiť momentálne lyžovačku v troch strediskách na Štrbskom Plese, v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici, kde je v utorok od 45 do 140 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré.

Dóm postavený z ľadu

Na Hrebienku je možné navštíviť Tatranský ľadový dóm, stavba z takmer dvesto ton ľadu bola pre verejnosť otvorená počas celých sviatkov. Dóm je prístupný od 9:00 do 18:30. Najväčšia atrakcia zimnej sezóny, ktorú sprístupnili v decembri 2017, je tento rok inšpirovaná katedrálou v španielskej Barcelone Sagrada Familia, ktorá je dielom Antonia Gaudího.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tatranský ľadový dóm

Hlavným staviteľom chrámu bol po tretíkrát sochár Adam Bakoš, sklenené vitráže vytvoril opäť sklár a dizajnér grécko-slovenského pôvodu Achilleas Sdoukos. Vstup do ľadovej baziliky je aj tento rok bezplatný. Vždy v nedeľu o 15:30 ponúka návštevníkom program v podobe vystúpení folklórnych súborov či koncertov.

Sánkovať sa dá aj večer

Najbližšie, 7. januára, v ňom spevák Štefan Štec, prezývaný aj rusínsky Karel Gott, odohrá Trojkráľový koncert, tradičné spevy a hudbu zo Spiša si zase budú môcť návštevníci vypočuť v podaní FS Vagonár a jeho ženskej speváckej skupiny.

Na Hrebienku naďalej čaká na návštevníkov aj 2,5 kilometra dlhá sánkarská dráha do Starého Smokovca. Sánkuje sa od 8:30 do 16:00. Večerná sánkovačka na osvetlenej sánkarskej dráhe je v prevádzke od 19:00 do 21:00 každý utorok, piatok a sobotu.

Viac k témam: lyžovačka, tatranský ľadový dóm, Vysoké Tatry, zima
Zdroj: Webnoviny.sk – Koniec roka strávili Slováci na lyžovačke v Tatrách, zjazdovky odolali výkyvom počasia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *