Home / KULTÚRA / Hudba / Mark Ronson a Bruno Mars čelia žalobe za plagiátorstvo

Mark Ronson a Bruno Mars čelia žalobe za plagiátorstvo

BRATISLAVA 30. decembra (WebNoviny.sk) – Anglický producent Mark Ronson a americký spevák Bruno Mars čelia žalobe z plagiátorstva pre skladbu Uptown Funk. Tú na nich podalo hip-hopové trio The Sequence, ktoré ich z porušenia autorských práv obvinilo ešte minulý rok.

Informoval o tom portál TMZ, ktorému sa podarilo získať súdne dokumenty. V nich formácia tvrdí, že Uptown Funk má „značne a výrazne podobné kompozičné prvky“ ako ich hit Funk You Up z roku 1979. Skupina preto požaduje súdny proces s porotou a bližšie neidentifikovateľné finančné odškodné. Magazín Pitchfork v tejto súvislosti požiadal zástupcov muzikantov o komentár, zatiaľ sa však k situácii nevyjadrili.

Ronson a Mars pre Uptown Funk v minulosti čelili početným obvineniam a žalobám, naposledy takýto prípad riešili v septembri. Pieseň Uptown Funk vyšla na albume Uptown Special, ktorý Ronson vydal predvlani v januári. Skladba sa v americkom singlovom rebríčku i UK Charte dostala na prvé miesto a vyniesla dvojici dve ceny Grammy.

Informácie pochádzajú z webstránok www.tmz.com, pitchfork.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Bruno Mars, hudba
Zdroj: Webnoviny.sk – Mark Ronson a Bruno Mars čelia žalobe za plagiátorstvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *