Home / SLOVENSKO / RTVS je podľa Rezníka personálne stabilizovaný, hromadné prepúšťanie sa nezopakuje

RTVS je podľa Rezníka personálne stabilizovaný, hromadné prepúšťanie sa nezopakuje

BRATISLAVA 29. decembra (WebNoviny.sk) – Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) je personálne plne stabilizovaný a hromadné prepúšťanie nehrozí. Výmeny sú kontinuálne a v žiadnom prípade nehrozia revolučné zmeny, povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Zmeny boli podľa Rezníka iba evolučné.

S každým jedným človekom, ktorý odišiel, sa viem kedykoľvek stretnúť a normálne sa s ním rozprávať,“ konštatoval nový šéf RTVS v rozhovore pre SITA.

Trend naj zamestnávateľa

Personálne zmeny súvisia podľa Rezníka s budovaním tretieho a štvrtého televízneho kanála, s posilňovaním online služieb RTVS. Ľudia budú prichádzať, aj odchádzať.

Odporúčame:
Havarijné stavy budov RTVS treba podľa Rezníka riešiť, desiatky miliónov eur však nemá

Podstatné je, aby sme všetci spoločne verili, že našu víziu, ktorú máme pred sebou, sa nám podarí naplniť. V tejto chvíli to nie je o štyroch – piatich – ôsmich ľuďoch, veď RTVS má približne 1 500 zamestnancov a mali by byť kvalitní od vrchu až po spod. Darmo budete mať skvelých top manažérov, keď stredný stav nebude v poriadku, ale myslím si, že RTVS bude ďalej pokračovať v trende naj zamestnávateľa,“ domnieva sa Rezník, podľa ktorého sa RTVS darí spolupracovať s mladými, rozhľadenými, múdrymi a pracovitými ľuďmi, čo je viditeľné aj na televíznom a rozhlasovom výsledku.

Externisti majú záujem o internú spoluprácu

Rezník ubezpečil, že hromadné prepúšťanie v RTVS sa nezopakuje. „Dnes má Rozhlas a televízia Slovenska plus – mínus 1 500 zamestnancov. Česká televízia, sama o sebe, má 3 000 zamestnancov. Český rozhlas má 1 800 zamestnancov – aby som porovnával porovnateľné. Čo znamená, že môžete ‘katovať‘ náklady do nekonečna tým, že budete vyhadzovať, ale v konečnom dôsledku sa to obráti proti vám. To nie je možné robiť donekonečna,“ zdôraznil v rozhovore pre SITA.

V súčasnosti má podľa šéfa verejnoprávnej rádiotelevízie záujem o internú spoluprácu veľmi veľa externých spolupracovníkov RTVS, hoci pred pár rokmi im spolupráca na zmluvu vyhovovala. Z Rezníkovho pohľadu lojalita interných spolupracovníkov je iná ako ľudí, čo robia iba na zmluvu.

Viac k témam: Jaroslav Rezník, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – RTVS je podľa Rezníka personálne stabilizovaný, hromadné prepúšťanie sa nezopakuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *