Home / KULTÚRA / Umenie / V Kunsthalle Bratislave bude komentovaná prehliadka výstavy Štefana Papča

V Kunsthalle Bratislave bude komentovaná prehliadka výstavy Štefana Papča

BRATISLAVA 29. decembra (WebNoviny.sk) – Kunsthalle Bratislava pozýva na komentovanú prehliadku výstavy Štefana Papča: Psycho-vertical, ktorá sa uskutoční v sobotu 30. decembra o 16:00.

Do ťažko prístupných horských masívov umiestňuje svoje diela. kde sú vystavené vplyvu každodenných zmien počasia. Vyrezávané drevené plastiky tam žijú vlastným životom a vpisujú do seba extrémne poveternostné podmienky. Hory mu slúžia ako výstavný priestor, no predovšetkým ako inšpirácia pre vlastnú tvorbu.

Odporúčame:
Sochárska tvorba Štefana Papča je bytostne spätá s horolezectvom

Nechajte sa previesť výstavou významného predstaviteľa súčasného sochárstva na Slovensku Štefana Papča, s odborným komentárom galerijnej pedagogičky KHB Lucii Kotvanovej.

Psycho-vertical je lezecká trasa vo Vysokých Tatrách, vedúca neďaleko hranice medzi Slovenskom a Poľskom. Topograficky ju charakterizujú vertikálne naskladané voľné bloky obrovských kameňov, čím sa zaraďuje medzi najnáročnejšie lezecké výstupy. Výstava Psycho-vertical v koncepcii poprednej kurátorky Eleny Sorokiny potrvá do 25. februára 2018.

Viac k témam: Kunsthalle Bratislava, Štefan Papčo
Zdroj: Webnoviny.sk – V Kunsthalle Bratislave bude komentovaná prehliadka výstavy Štefana Papča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 70 rokov zomrel významný slovenský umelec Alexej Vojtášek

Alexej Vojtášek žil v Bratislave a popri komornej maľbe sa venoval aj kresbe, grafike, priestorovým objektom a monumentálnym maliarskym dielam do architektúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *