Home / EKONOMIKA / Úrazové dávky sa od nového roka zvýšia, zmení sa aj suma náhrady nákladov na pohreb

Úrazové dávky sa od nového roka zvýšia, zmení sa aj suma náhrady nákladov na pohreb

BRATISLAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – Úrazová renta a pozostalostná úrazová renta sa od začiatku budúceho roka zvýšia o 2 %. Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorá nadobudne účinnosť od 1. januára 2018.

O rovnaké percento vzrastú aj úrazové dávky – jednorazové odškodnenie, náhrada nákladov spojených s liečením a náhrada nákladov spojených s pohrebom. Tie sú zo zákona obmedzené maximálnou sumou, ktorá sa tiež každý rok valorizuje.

Odporúčame:
Počet živnostníkov s minimálnymi sociálnymi odvodmi klesá

Maximálna suma jednorazového odškodnenia manžela alebo manželky bude v roku 2018 vo výške 54 573,30 eura. Najvyššia možná čiastka úhrnu súm jednorazového odškodnenia nezaopatrených detí sa taktiež zvyšuje na 54 573,30 eura. Horný limit náhrady nákladov spojených s liečením bude budúci rok predstavovať 27 103,30 eura.

Maximálna suma náhrady nákladov spojených s pohrebom bude po novom vo výške 2 729,30 eura. Na sumu 2 729,30 eura vzrastie aj maximálna suma úhrnu náhrad výdavkov spojených s pohrebom pre všetky fyzické osoby a nezaopatrené deti.

Viac k témam: Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, Sociálna poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrazové dávky sa od nového roka zvýšia, zmení sa aj suma náhrady nákladov na pohreb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *