Home / SLOVENSKO / Sloboda zvierat za rok zachránila vyše 2000 psov a mačiek, zaznamenali viacero prípadov týrania

Sloboda zvierat za rok zachránila vyše 2000 psov a mačiek, zaznamenali viacero prípadov týrania

BRATISLAVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Do bratislavského útulku Slobody zvierat prijali tento rok zatiaľ 2062 psov a mačiek, ktoré boli stratené, vyhodené ale aj odobraté inšpektormi Linky proti krutosti z nevhodných podmienok.

Agentúre SITA to v rozhovore povedala Silvia Čaňová zo Slobody zvierat. Uviedla tiež, že formou domácej alebo zahraničnej adopcie sa podarilo umiestniť 1361 zvierat. Ostatné boli buď vrátené pôvodným majiteľom alebo ostali v útulku, kým sa im nenájde vhodný domov.

Súčasťou Slobody zvierat je aj Linka proti krutosti, kde môžu občania nahlasovať prípady zlej starostlivosti alebo týrania zvierat. Do polovice decembra ľudia nahlásili 912 prípadov týrania, vyriešených bolo 615 prípadov. Ako uviedol šéf Linky proti krutosti Jozef Chmel, Sloboda zvierat prijala do svojej starostlivosti psíka z Podhájskej (okr. Nové Zámky), ktorého odchytil zamestnanec okresného úradu a ťahal ho niekoľko sto metrov za traktorom na škrtiacom vodítku. Zachránil ho okoloidúci vodič nákladného auta, ktorý traktoristu zablokoval. Pes skončil vo veterinárnej starostlivosti.

V tomto prípade bolo Slobodou zvierat podané trestné oznámenie na konkrétneho páchateľa a prípad je v riešení,” informoval Chmel. Ďalší prípad zachráneného týraného psa sa stal vo Veľkej Lomnici (okr. Kežmarok). Potom, čo pes údajne pohryzol chlapca z osady, sa ho jej obyvatelia pokúsili zlikvidovať. “Niekto mu spôsobil sečnú ranu na hlave, pravdepodobne mačetou alebo sekerou,“ uviedol Chmel. V Bratislave našli a zachránili malú sučku zavretú v kufri a vyhodenú do kontajnera, kde zúfalo kňučala. Aj tento psík skončil v útulku.

Viac k témam: Sloboda zvierat, týranie zvierat, zvieratá
Zdroj: Webnoviny.sk – Sloboda zvierat za rok zachránila vyše 2000 psov a mačiek, zaznamenali viacero prípadov týrania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *