Home / SVET / Ukrajinská vláda a proruskí povstalci si vymenia vojnových zajatcov

Ukrajinská vláda a proruskí povstalci si vymenia vojnových zajatcov

MOSKVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Ukrajinská vláda a predstavitelia proruských povstalcov, ktorí sa snažia o odčlenenie východu Ukrajiny a jeho pripojenie k Rusku, sa v pondelok dohodli na výmene vojnových zajatcov.

Dohoda sa zrodila na rokovaniach v Moskve, ktoré sa konali pod patronátom hlavy Ruskej pravoslávnej cirkvi, moskovského patriarchu Kirilla I.

Odporúčame:
Trumpova administratíva schválila dodanie smrtiacich zbraní Ukrajine, Rusko to kritizuje

Ukrajina by mala prepustiť 306 vojnových zajatcov z tábora proruských separatistov, povstalci sa zaviazali k prepusteniu 74 vojnových zajatcov z radov ukrajinských ozbrojených síl. Nie je zatiaľ jasné, či sú to všetci vojnoví zajatci, ktorí sú momentálne v zajatí na oboch stranách konfliktu.

O dohode informoval ukrajinský politik Viktor Medvedčuk, ktorý na rokovaní zastupoval ukrajinskú vládu. Medvedčuk je v rokovaniach medzi Kyjevom a povstalcami zainteresovaný už od roku 2014, pričom na začiatku pôsobil aj ako vyjednávač opačnej strany, teda proruských separatistov.

Viac k témam: Rusko, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská vláda a proruskí povstalci si vymenia vojnových zajatcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *