Home / SVET / Foto: Muž zaútočil na centrálu CDU kancelárky Merkelovej a potom nabúral do sídla SPD

Foto: Muž zaútočil na centrálu CDU kancelárky Merkelovej a potom nabúral do sídla SPD

BERLÍN 25. decembra (WebNoviny.sk) – Na berlínske centrály oboch strán, ktoré plánujú vytvoriť budúcu nemeckú vládnu koalíciu, v noci z nedele na pondelok zaútočil 58-ročný Nemec, ktorý sa zároveň pokúsil o samovraždu.

Odporúčame:
Podľa Tuska je systém prerozdeľovania utečencov neefektívny, Merkelová s ním nesúhlasí

Pred centrálou Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) kancelárky Angely Merkelovej muž najprv nastražil ruksak s plynovými tlakovými nádobami a zapaľovačmi. Krátko nato nabúral autom do vchodu do centrály Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD).

Ako neskôr povedal policajtom, dúfal, že sa pri náraze zabije. Auto začalo horieť, no zatiaľ nie je jasné, či s pomocou nastražených výbušných látok, alebo len následkom nárazu. Muža previezli do nemocnice so zranenou hlavou, nikomu inému sa nič nestalo.

Viac k témam: Angela Merkelová, CDU Kresťanskodemokratická únia Nemecka, krimi, Nemecko, SPD Sociálnodemokratická strana Nemecka
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Muž zaútočil na centrálu CDU kancelárky Merkelovej a potom nabúral do sídla SPD © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *