Home / SLOVENSKO / Plénum ústavného súdu zaradilo Laššákovú, Mamojku aj Duriša do senátov

Plénum ústavného súdu zaradilo Laššákovú, Mamojku aj Duriša do senátov

KOŠICE 21. decembra (WebNoviny.sk) – Ústavný súd Slovenskej republiky pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej prijal v stredu na neverejnom zasadnutí pléna uznesením Dodatok č. 2 k Rozvrhu práce Ústavného súdu Slovenskej republiky na obdobie od 1. marca 2017 do 28. februára 2018. Informovala o tom hovorkyňa ÚS Martina Ferencová. Ústavný súd má teraz plný počet sudcov.

Zmeny v rozvrhu práce Ústavného súdu Slovenskej republiky si vyžiadalo vymenovanie troch nových ústavných sudcov Jany Laššákovej, Mojmíra Mamojku a Miroslava Duriša prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom 14. decembra 2017 na obdobie nasledujúcich dvanástich rokov.

Odporúčame:
Aktualizované: Ústavný súd je opäť kompletný, prezident Kiska vymenoval troch sudcov

Podľa nového dodatku v rozvrhu bude mať ústavný súd štyri senáty. Prvý senát bude pracovať v zložení Peter Brňák – predseda senátu, Milan Ľalík, Marianna Mochnáčová. V druhom senáte sú Sergej Kohut – predseda senátu, Lajos Mészáros a Jana Laššáková.

V treťom senáte budú rozhodovať Jana Baricová – predsedníčka senátu, Rudolf Tkáčik, Mojmír Mamojka a Ivetta Macejková. Členmi štvrtého senátu sú Ladislav Orosz – predseda senátu, Ľudmila Gajdošíková a Miroslav Duriš.

Plné znenie rozvrhu práce nájdu záujemcovia na internetovej stránke ústavného súdu.

Viac k témam: Jana Laššáková, Miroslav Duriš, Mojmír Mamojka, Ústavný súd SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Plénum ústavného súdu zaradilo Laššákovú, Mamojku aj Duriša do senátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *