Home / SLOVENSKO / Foto: Tucet ľudí protestoval proti politike Smeru-SD a novým sudcom Laššákovej a Mamojkovi

Foto: Tucet ľudí protestoval proti politike Smeru-SD a novým sudcom Laššákovej a Mamojkovi

KOŠICE 20. decembra (WebNoviny.sk) – Približne tucet ľudí sa v stredu zišlo pred Ústavným súdom SR na košickej Hlavnej ulici na protestnom zhromaždení, aby vyjadrili svoj nesúhlas s vymenovaním Mojmíra Mamojku a Jany Laššákovej za ústavných sudcov a s politikou strany Smer – SD. Jeden z účastníkov mal transparent s heslom – Smer patrí na smetisko dejín. Protest bol pokojný a na poriadok dohliadalo aj niekoľko policajtov.

Ústavný súd nie je trafika

Účastníkom sa prihovoril organizátor zhromaždenia Richard Jánoš, ktorý sa označil aj za jedného zo zakladajúcich členov vznikajúcej strany SPOLU – občianska demokracia. „My nemáme žiadne kamene, Fico má dva. My sme prišli pokojne vyjadriť svoj názor, že nie sme spokojní s rozhodovaním súdov, vrátane ústavného súdu,“ povedal Jánoš.

Odporúčame:
Aktualizované: Ústavný súd je opäť kompletný, prezident Kiska vymenoval troch sudcov

Podľa jeho názoru Ústavný súd SR nie je trafika, aby sa tu menovali za sudcov ľudia lojálni k súčasnej vláde. Vyzval NR SR, ale aj verejnosť, aby bol výber kandidátov na sudcov ústavného súdu transparentnejší, aby boli vybraní lepší kandidáti než doteraz, pretože podľa neho v súčasnosti nie je ústavný súd apolitický.

Zapálené sviečky

Podľa názoru viacerých prítomných Laššáková nemala byť vymenovaná za sudkyňu, keďže doposiaľ aktívne pôsobila ako politička a členka strany Smer – SD. U Mamojku im prekážal najmä vek.

Potom účastníci zapálili sviečky, pričom Jánoš uviedol, že je to symbol nádeje, že sa zlepší situácia nástupom nových deviatich ústavných sudcov.

Podľa doteraz platnej legislatívy by mal parlament na budúci rok vyberať osemnásť kandidátov, z ktorých prezident má vymenovať deväť za sudcov ústavného súdu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tucet ľudí protestoval proti politike Smeru-SD a novým sudcom Laššákovej a Mamojkovi

Viac k témam: Jana Laššáková, Mojmír Mamojka, protest, Smer-SD, Ústavný súd SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Tucet ľudí protestoval proti politike Smeru-SD a novým sudcom Laššákovej a Mamojkovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *