Home / šport / Ostatné športy / Vlhová v 1. kole obrovského slalomu vo Francúzsku zatiaľ trinásta, líderkou je Shiffrinová

Vlhová v 1. kole obrovského slalomu vo Francúzsku zatiaľ trinásta, líderkou je Shiffrinová

COURCHEVEL 19. decembra (WebNoviny.sk) – Američanka Mikaela Shiffrinová je líderkou po prvom kole obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom Courcheveli.

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo SP Shiffrinová vedie s náskokom 51 stotín sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou a 74 stotín pred ďalšou talianskou lyžiarkou Manuelou Moelggovou.

Druhá najlepšia skupina

Vedúca žena „obrákového“ hodnotenia vo SP Nemka Viktoria Rebensburgová je piata (+1,06), domáca favoritka a úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Francúzka Tessa Worleyová až ôsma (+1,42). Slovenka Petra Vlhová figuruje na 13. mieste (+1,69) a do 2. kola pôjde s cieľom posunúť sa do najlepšej desiatky.

Odporúčame:
Veľký návrat Veithovej, po 1001 dňoch vyhrala preteky Svetového pohára

Vlhová sa spustila dolu zjazdovkuu Stade Emile-Allais s číslom 10 ako členka druhej najlepšej nasadzovacej skupiny. V úvodnej strmšej časti nabrala manko 60 stotín sekundy a v spodnej potom pridala ďalšiu sekundu odstupu za líderkou Shiffrinovou.

Siedme miesto z Aspenu

Dvadsaťdvaročná Liptáčka Vlhová má za sebou v tejto sezóne už dve vystúpenia v pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome. Na úvod v rakúskom Söldene bola šestnásta a v americkom Killingtone si polepšila na 10. priečku. Kariérnym maximom 22-ročnej Liptáčky v tejto disciplíne je 7. priečka z amerického Aspenu z 19. marca tohto roku.

V 1. kole sa predstavilo spolu 71 „obrakárok“. Druhé kolo s 30 najlepšími príde na rad o 13.30 h.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Courchevel (Fr.) – utorok – priebežné výsledky:

Obrovský slalom žien – po 1. kole: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:01,30 min, 2. Marta Bassinová +0,51, 3. Manuela Moelggová (obe Tal.) +0,74, 4. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +0,96, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) a Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +1,06,…13. Petra Vlhová (SR) +1,69

Viac k témam: Petra Vlhová, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová v 1. kole obrovského slalomu vo Francúzsku zatiaľ trinásta, líderkou je Shiffrinová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *