Home / KULTÚRA / Hudba / Na Colours of Ostrava prídu aj London Grammar, Jóhann Jóhannsson a Jon Hopkins

Na Colours of Ostrava prídu aj London Grammar, Jóhann Jóhannsson a Jon Hopkins

BRATISLAVA 18. decembra (WebNoviny.sk) – Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava prezradili mená ďalších troch potvrdených účinkujúcich. Na podujatí vystúpi aj britská indiepopová kapela London Grammar.

Formácia London Grammar vznikla v roku 2012

Formácia príde predstaviť tohtoročný album Truth Is a Beautiful Thing. „Z toho prvého If You Wait z roku 2013 sa predalo cez dva milióny kópií, formácia získala ocenenia Ivor Novello Award a AIM Awards, ale aj nomináciu na BRIT Award,“ uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Odporúčame:
Na Colours of Ostrava sa predstavia aj George Ezra a kapela Slaves

Formácia London Grammar vznikla v roku 2012 v Nottinghame a jej členmi sú Dominic „Dot“ Major (klávesy, bicie), Hannah Reid (spev) a Dan Rothman (gitara). Debutovali vo februári 2013 EP nahrávkou Metal & Dust, pričom v septembri toho istého roku vydali prvý album If You Wait.

S nahrávkou sa dostali na druhé miesto UK Chartu a pochádza z nej ich najznámejšia skladba Strong. Novinka Truth Is a Beautiful Thing dobyla UK Chart.

S Hopkinsom spolupracovali aj Coldplay

Výnimočný hudobný zážitok čaká na návštevníkov pri vystúpení podmanivého islandského hudobníka a skladateľa Jóhanna Jóhannssona, ktorý sa predstaví na Colours of Ostrava so sláčikovým kvartetom.

Jeho hudba k filmom The Theory of Everything, Arrival alebo Sicario ho zaradila medzi najpozoruhodnejších skladateľov súčasnosti,” dopĺňa Zlata Holušová. Je držiteľom Zlatého glóbusu a nominácii na Oscara, Grammy a BAFTA.

Žáner elektronickej hudby v programe festivalu posilní Jon Hopkins, významný britský producent, ktorý sa preslávil spoluprácou s Brianom Enom a Coldplay na ich albume Viva la Vida or Death and All His Friends.

Elektronickú scénu na festivale bude zastupovať aj Jon Hopkins z Anglicka, ktorý má na konte albumy ako Opalescent (2001), Contact Note (2004), Insides (2009) a Immunity (2013). Spolupracovali s ním napríklad aj Brian Eno či Coldplay.

Festival Colours of Ostrava sa bude konať od 18. do 21. júla 2018 v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave. Medzi skôr potvrdených účinkujúcich patria Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex, George Ezra a Slaves. Informácie pochádzajú od PR manažéra festivalu Zdenka Hanouta a z archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Colours of Ostrava, hudba, Jóhann Jóhannsson, Jon Hopkins, London Grammar
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Colours of Ostrava prídu aj London Grammar, Jóhann Jóhannsson a Jon Hopkins © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *