Home / šport / Ostatné športy / Medzinárodný olympijský výbor vyšetruje ďalších troch ruských bežcov na lyžiach

Medzinárodný olympijský výbor vyšetruje ďalších troch ruských bežcov na lyžiach

LAUSANNE 12. decembra (WebNoviny.sk) – Menoslov šiestich dopingových hriešnikov z radov ruských bežcov na lyžiach nemusí byť konečný. K poltuctu s doživotným zákazom účasti na zimných olympijských hrách a diskvalifikáciou v Soči 2014 Alexandrovi Legkovovi, Jevgenijovi Belovovi, Maximovi Vylegžaninovi, Julii Ivanovovej, Jevgenii Šapovalovovej a Alexejovi Petuchovovi by na čierny zoznam mohlo pribudnúť trio Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnych a Natalia Matvejevová.

Podľa viceprezidenta Ruskej federácie v behu na lyžiach Sergeja Krianina sú podozriví z porušenia antidopingových pravidiel.

Odporúčame:
Ruskí športovci sa obrátili na arbitrážny súd, pred olympiádou chcú doriešiť dopingové kauzy

Spomenuté trio už začala vyšetrovať disciplinárna komisia Medzinárodného olympijského výboru pod vedením Denisa Oswalda, ktorá sa zaoberá manipuláciou so vzorkami ruských športovcov počas ZOH 2014 v Soči a na základe jej zistení MOV rozhodol o výrazných obmedzeniach pre ruských športovcov na blížiacich sa ZOH 2018 v Pjongčangu.

Budú tam môcť štartovať len tzv. „očistení“ Rusi so statusom neutrality, čiže bez národnej vlajky pri mene a vlastnej hymny v prípade dosiahnutého víťazstva. Účastníci ZOH 2018 z Ruska budú musieť preukázať, že ich dlhší čas testovali mimo domáceho skorumpovaného antidopingového programu.

Viac k témam: beh na lyžiach, doping, Medzinárodný olympijský výbor, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Medzinárodný olympijský výbor vyšetruje ďalších troch ruských bežcov na lyžiach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *