Home / SVET / Kimov režim pácha zločiny proti ľudskosti, zhodujú sa renomovaní právnici

Kimov režim pácha zločiny proti ľudskosti, zhodujú sa renomovaní právnici

WASHINGTON 12. decembra (WebNoviny.sk) — Traja renomovaní medzinárodní právnici tvrdia, že severokórejský vodca Kim Čong-un a ďalší predstavitelia tamojšieho režimu by mali byť stíhaní za zločiny proti ľudskosti spáchané v táboroch pre politických väzňov. Predpokladá sa, že v týchto zadržiavacích zariadeniach sa nachádza až do 130-tisíc ľudí.

Správa právnikov, zverejnená v utorok, je založená na výpovediach utečencov a expertov. Uvádza dôkazy systematického vraždenia, deti nevynímajúc, mučenia, prenasledovania kresťanov, znásilňovania, nútených potratov, hladovania a prepracovania, ktoré vedú k „nespočetným úmrtiam“.

Odporúčame:
Vláda v Soule uvalila nové sankcie na Severnú Kóreu, reaguje na raketový test

Správa je považovaná za neoficiálne pokračovanie vyšetrovania OSN z roku 2014, pričom na základe zistených dôkazov dospela k záveru, že severokórejský režim pácha zločiny proti ľudskosti. Autori správy v minulosti pôsobili v medzinárodných súdnych tribunáloch, pričom jeden z nich prežil ako dieťa koncentračný tábor Auschwitz.

Viac k témam: Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika
Zdroj: Webnoviny.sk – Kimov režim pácha zločiny proti ľudskosti, zhodujú sa renomovaní právnici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *