Home / šport / Hokej / Video: Halák predviedol plejádu skvelých zásahov, vychválili ho spoluhráči aj tréner „ostrovanov“

Video: Halák predviedol plejádu skvelých zásahov, vychválili ho spoluhráči aj tréner „ostrovanov“

NEW YORK 12. decembra (WebNoviny.sk) – Jaroslav Halák mal veľký podiel na triumfe hokejistov New Yorku Islanders nad hráčmi Washingtonu Capitals (3:1) v pondelkovom súboji zámorskej NHL. Z 32 striel, ktoré na neho mierili, prešla za jeho chrbát len tá v podaní Dmitrija Orlova.

Kanonier Ovečkin pálil slepými

Ruský obranca v 49. min korigoval na 1:3 z pohľadu Capitals a tento stav sa už do konca zápasu nezmenil. Práve Orlov teda pripravil Haláka o prvý shutout v sezóne a prípadný 42. v kariére v NHL. Skúsený slovenský gólman si poradil aj so všetkými 6 pokusmi najlepšieho strelca súťaže, aktuálne 21-gólového Alexandra Ovečkina.

Odporúčame:
Video: Halák sa stal 1. hviezdou v zápase proti Capitals, Detroit s Tatarom prehrali ďalší zápas

„Shutout by bol ešte lepší, ale tak víťazstvo je víťazstvo. Dva body sú doma a čo sa týka Ovečkina, vždy keď je na ľade, treba byť v strehu,“ uviedol Jaroslav Halák na webe NHL. „Bol to naozaj dobrý zápas s prispením každého, kto bol na ľade. Každý mal svoju rolu a úspešne sa jej zhostil,“ dodal Halák.

Halák prvou hviezdou zápasu

„Ostrovania“ sa ujali vedenia v 3. min zásluhou Brocka Nelsona. V druhej tretine zvýšili dvomi gólmi v rozpätí 58 sekúnd na 3:0, skórovali Andrew Ladd a kapitán John Tavares.

Napriek inkasovanému gólu od Orlova sa Halák stal prvou hviezdou zápasu a v šestnástom stretnutí v sezóne, v ktorom nastúpil od začiatku, vychytal deviate víťazstvo. Islanders sa v tabuľke Východnej konferencie dostali na 4. miesto o skóre práve pred Capitals. Oba tímy majú po 37 bodov.

„Halák bol skvelý. Najmä v druhej tretine predviedol plejádu skvelých zásahov. A keď sme mali dvojgólové vedenie, nedovolil súperovi priblížiť sa. Jeho výkon bol fenomenálny,“ velebil slovenského gólmana jeden zo strelcov gólov Islanders Andrew Ladd.

Pochváliť Haláka nezabudol ani kouč Doug Weight. „Mal vysoký podiel na našom víťazstve a to je osviežujúce. Bol rozdielovým hráčom. Celkovo mám teraz dobrý pocit z oboch našich brankárov,“ povedal tréner Islanders Weight, cituje ho portál denníka New York Post.

Viac k témam: hokej, Jaroslav Halák, New York Islanders, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Halák predviedol plejádu skvelých zásahov, vychválili ho spoluhráči aj tréner „ostrovanov“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *